Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Όπισθεν ολοταχώς του υπ. Οικονομικών στη φορολόγηση των 18άρηδων


Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών στη φορολόγηση των 18ρηδων που δεν έχουν καν εισόδημα. Αν και όλοι ανεξαιρέτως υποχρεούνται «δια νόμου» να λάβουν από φέτος δικό τους ΑΦΜ, θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής ξεχωριστής δήλωσης φόρου εισοδήματος.

Η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης ήταν υποχρεωτική από φέτος για όλα τα φυσικά πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω, έστω και αν ως τώρα δεν υπέβαλαν δήλωση γιατί δεν είχαν δικό τους εισόδημα ή ζούσαν σαν προστατευόμενα μέλη με τους γονείς τους.
Αυτό αλλάζει όμως με διάταξη που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη
στη Βουλή και προβλέπει ότι τα προστατευόμενα τέκνα δεν θα κάνουν δική τους δήλωση, έστω και αν είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, εφόσον είναι άγαμα και δεν έχουν αποκτήσει ακόμα δικό τους εισόδημα.

Όλοι ανεξαιρέτως πάντως πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ εφόσον ενηλικιωθούν, και θα δηλωθούν στη δήλωση του γονέος τους εφόσον θεωρούνται προστατευόμενα μέλη.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεοδωρικάκος: Οι τρεις παρεμβάσεις υπέρ των ιδιοκτητών ακινήτων

Τρία μέτρα που ενισχύουν την κτηματαγορά ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στο 37ο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, στο οποίο ...