Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

"Πόθεν έσχες" για την ισπανική βασιλική οικογένειαΓια πρώτη φορά στην ιστορία της, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα πρέπει να δίνει αναλυτικό λογαριασμό για το πού δαπανά τα χρήματα των φορολογουμένων που εισπράττει ως χορηγία. Το ίδιο το Παλάτι αποφάσισε να συμπεριληφθεί στους υπόχρεους του νέου νέου για τη διαφάνεια, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί το «τέρας» της διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας δεν βρίσκεται πλέον στο απυρόβλητο: ο γαμπρός του βασιλιά ερευνάται εδώ και αρκετά χρόνια για οικονομικό σκάνδαλο, ενώ η δικαιοσύνη να αγγίζει και τη σύζυγό του, κόρη του Χουάν Κάρλος. Έτσι, το Παλάτι ανακοίνωσε ότι στο εξής θα ανακοινώνονται δημόσια (και αναλυτικά) όλα τα έξοδα που πραγματοποιεί η οικογένεια με τη χορηγία που λαμβάνει. Το πόσό για το 2012 έφτασε τα 7,9 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Ισπανοί θα μπορούν πλέον να γνωρίζουν πόσο κοστίζουν τα ταξίδια της οικογένειας, τα επίσημα δείπνα, η συντήρηση των ανακτόρων και των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις. «Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε εκτός της νέας νομοθεσίας» σχολίασε στην ισπανική εφημερίδα El
Pais, εκπρόσωπος του Παλατιού. Εκπρόσωπος του Χουάν Κάρλος δήλωσε ότι ο βασιλιάς προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα και ένα είδος «πόθεν έσχες» αναφορικά με τα ποσά που κληρονόμησε από τον πατέρα του, παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωμένος.
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απο...