Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εχει τελειώσει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως τη γνωρίσαμε

Κουτσούμπας: Εχει τελειώσει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως τη γνωρίσαμ
Το διαχρονικό «παρών» του ΚΚΕ σε «φάσεις ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες στιγμές για τον λαό, τους εργάτες και τη νεολαία» διακήρυξε ο νέος γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Πραγματοποιώντας την πρώτη του ομιλία σε εκδήλωση Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, στο Πάρκο Ελευθερίας με θέμα «46 χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Θυμόμαστε, Διδασκόμαστε, Αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για την Λαϊκή Συμμαχία, τον λαό στην εξουσία, τον Σοσιαλισμό», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα διδάσκεται από την πείρα για το τι σημαίνει «κόμμα ετοιμοπόλεμο και ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες».

Αναφερόμενος στη μακρόχρονη περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από το 1974 ως σήμερα, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «δεν μπορεί να κρύβει το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της σημερινής εξουσίας, που είναι η δικτατορία των μονοπωλίων». «Σήμερα οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, έτσι όπως τη γνωρίσαμε μεταπολιτευτικά έχει τελειώσει» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «η αστική τάξη όλο και περισσότερο φαίνεται να μη συμβιβάζεται ακόμα και με την αστική δημοκρατία που η ίδια καθιέρωσε. Οι εξελίξεις στη χώρα μας προμηνύουν ότι η πλήρης στροφή στην αντίδραση μπορεί να αποκρυσταλλωθεί και σε νέα συνταγματική αναθεώρηση».
«Είναι ήδη έτοιμοι τέτοιοι ευρωενωσιακοί νόμοι και μηχανισμοί, προετοιμάζονται νόμοι για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ενώ στρώνεται το έδαφος για περιορισμούς στη δράση και λειτουργία των κομμάτων, με το διαχωρισμό τους σε κόμματα «εντός και εκτός του συνταγματικού τόξου», με επεμβάσεις στα εσωτερικά των κομμάτων και στόχο το ΚΚΕ» πρόσθεσε.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η επιλογή τσακίσματος του εργατικού και λαϊκού κινήματος συνδέεται αναπόσπαστα με τον περιορισμό της δράσης του ΚΚΕ και τόνισε ότι «το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποίησαν τότε για να κάνουν τη δικτατορία, ήταν ο "κομμουνιστικός κίνδυνος"», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν την πλήρωσαν μόνο οι κομμουνιστές».
«Ήρθε και η σειρά όλων των άλλων, που άνοιξαν το δρόμο στο φασισμό. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους ορισμένοι που υπηρετούν την σημερινή εξουσία από διάφορες θέσεις ή άλλοι που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν, κάποιοι που αποκαλούνται και "αριστεροί", σε ποιον ανοίγουν το δρόμο όταν τους πιάνει ο αντικομουνιστικός παροξυσμός» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο σήμερα είπε ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων μετά την τελευταία συμφωνία με την Τρόικα και πρόσθεσε ότι τα βάρβαρα μέτρα «δεν θα έχουν τελειωμό όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, όσο οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται και κυρίως όσο ο λαός δε βάζει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, με την πάλη και τη συμμαχία του, ανακόπτοντας τη σημερινή πορεία και βάζοντας πλώρη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου».
Ο κ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ προχωρά μπροστά βασισμένο στην πείρα των μελών του και στην νέα βάρδια του κόμματος, την ΚΝΕ και κατέληξε: «Δίνουμε την μάχη για την λαϊκή συμμαχία, για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για το σοσιαλισμό, με ισχυρό ΚΚΕ».
Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα την αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ανταγωνίζονται για το ποιος διαθέτει την καλύτερη συνταγή επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, κρύβοντας ότι αυτή θα στηριχτεί πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων και ότι θα συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, μόνιμης φτώχειας και εξαθλίωσης για τα λαϊκά στρώματα».
Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για εξωραϊσμό της ΕΕ, και πρόσθεσε ότι «εξαπατά τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση "εντός τειχών" της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα».
«Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για το λαό» πρόσθεσε και τόνισε στη συνέχεια ότι «αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου και να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...