Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πωλήθηκε (!) το νησάκι Σοφία



Καταβάλλοντας λιγότερα από 3.000.000 ευρώ, ένας πλούσιος Νοτιοαφρικανός είναι ο τρίτος, στη λίστα των ξένων, που μέσα σε ελάχιστους μήνες απέκτησαν ιδιόκτητο νησί στο Ιόνιο.

Πολύ κοντά στην Οξυά του εμίρη του Κατάρ, ένας Νοτιοαφρικανός αγόρασε το νησί Σοφία ή Σοφιά σε δημοπρασία στο Γιοχάνεσμπουργκ, προς 2.820.000 ευρώ.

Σχεδόν την ίδια μέρα που ο δισεκατομμυριούχος Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό, έκλεινε τη συμφωνία για την απόκτηση του θρυλικού Σκορπιού, στην άλλη άκρη του κόσμου, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο
«Maslow», στην περιοχή Σάντον του Γιοχάνεσμπουργκ, έβγαινε κυριολεκτικά στο σφυρί
το νησάκι Σοφία, που ανήκει στο σύμπλεγμα των βόρειων Εχινάδων Νήσων. Πωλητής, η εταιρία Europa Shipping Trust για λογαριασμό του Ελληνα Κώστα Κωνσταντίνου και της αδελφής του. Αγοραστής, κάποιος πλούσιος Νοτιοαφρικανός. Ο λόγος πώλησης του ακατοίκητου νησιού των 175 στρεμμάτων, που έχει πόσιμο νερό, αλλά όχι ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν η προσωπική διαμάχη των δύο ιδιοκτητών, γι’ αυτό και επέλεξαν τη λύση της δημοπρασίας, προκειμένου να μοιραστούν το τίμημα.

Το παράδοξο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας Auction Avenue που είχε αναλάβει τη δημοπρασία, είναι ότι δεν υπήρξαν άλλες προσφορές, παρότι λίγες ημέρες πριν είχαν δεχτεί πάνω από 100 τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους για το νησί με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως τόπο διακοπών και χαλάρωσης. Μάλιστα ως επικρατέστεροι θεωρούνταν δύο μεγιστάνες της Νότιας Αφρικής, ο ένας από τον χώρο του λιανεμπορίου και ο άλλος από τον κλάδο των ορυχείων, ενώ το τίμημα υπολογιζόταν πάνω από 4.000.000 ευρώ.

Οπως αναφέρουν πάντως τα στελέχη της Auction Avenue, ο Ελληνας ιδιοκτήτης του νησιού, που διαμένει στη Νότια Αφρική, εκτός από τη Σοφία έβγαλε στο σφυρί και ένα ξενοδοχείο στο Χουτ Μπέι του Κέιπ Τάουν.

Θεωρητικά στο νησί Σοφία, που έχει σχήμα κολοκύθας και τουρκουάζ νερά, υπάρχει η δυνατότητα να χτιστούν συνολικά έξι βίλες 250 τετραγωνικών μέτρων έκαστη, ενώ το κοντινότερο αεροδρόμιο απέχει δύο ώρες. Το εν λόγω νησί, ανατολικά από την Ιθάκη και δυτικά από την Αιτωλοακαρνανία, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος Εχινάδες μετά τον Πεταλά, την Οξυά, τη Δρακονέρα και το Προβάτι.

Να σημειωθεί ότι οι Εχινάδες, που χωρίζονται σε δύο επιμέρους συστάδες, στις βόρειες και τις νότιες, τον τελευταίο καιρό φιγουράρουν στις προθήκες των διεθνών κτηματομεσιτικών sites, αλλά και στα χαρτοφυλάκια δικηγορικών και μεσιτικών γραφείων. Επιπλέον, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, στην αρχή από το Κατάρ και προσφάτως από τους Ρώσους, αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε αποδοχή κληρονομιάς ώστε να διεκδικήσουν μερίδιο από την πιθανή πώληση των νησιών.
Dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...