Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Γενική αμνηστία χορήγησε σήμερα ο Ασαντ στη Συρία


Γενική αμνηστία χορήγησε σήμερα ο Ασαντ στη Συρία

Ο αρχηγός του συριακού κράτους Μπασάρ Αλ-Άσαντ ανακοίνωσε νέα αμνηστία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί μέχρι και χθες, Δευτέρα, όπως μετέδωσε σήμερα, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Ο Πρόεδρος Άσαντ εξέδωσε το διάταγμα 23, με το οποίο χορηγείται γενική αμνηστία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί πριν από τις 16 Απριλίου 2013 και έτσι η θανατική ποινή θα μετατραπεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα και οι Σύροι που εντάχθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις δεν θα εκτίσουν παρά το ένα τέταρτο της ποινής τους», διευκρίνισε το πρακτορείο.
Το διάταγμα περί αμνηστίας δεν θα ισχύσει όμως σε περιπτώσεις καταδικασμένων για λαθρεμπόριο,
για χρήση ναρκωτικών, καθώς και στις περιπτώσεις «των ανυπότακτων που διέφυγαν της στράτευσης», προστίθεται στο κείμενο.

Το επίσημο συριακό τηλεοπτικό κανάλι «Αλ-Ιχμπαρίγια» ανακοίνωσε εξάλλου στον ιστότοπό του στο Facebook πως θα μεταδώσει αύριο Τετάρτη μια συνέντευξη του Άσαντ.

«Το κανάλι Αλ-Ιχμπαρίγια πραγματοποίησε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ η οποία θα μεταδοθεί την Τετάρτη στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)» αναφέρει η ανακοίνωσε.

Στις Βρυξέλλες, την ίδια ώρα, η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε πως η αστυνομία της χώρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί δεκάδες έρευνες σε ισλαμιστικούς κύκλους που θεωρούνται ύποπτοι ότι στρατολογούν μαχητές για τη Συρία και προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.

«Πραγματοποιήθηκαν 46 έρευνες, κυρίως στην Αμβέρσα (βόρειο Βέλγιο) και το Βιλβόρντε», προάστιο των Βρυξελλών, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, η οποία πρόκειται να δώσει διευκρινίσεις σε συνέντευξη Τύπου στις 15:00 (τοπική ώρα 16:00 ώρα Ελλάδας).

Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους, αλλά προσθέτοντας πως οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».

Σύμφωνα με την εισαγγελία, μεταξύ των συλληφθέντων στην Αμβέρσα περιλαμβάνεται ο Φουάντ Μπελκάσεμ ο πρώην εκπρόσωπος της οργάνωσης Sharia4Belgium (Σαρία για το Βέλγιο), μια μικρή ριζοσπαστική οργάνωση που προωθεί την εγκαθίδρυση του ισλαμικού νόμου στο Βέλγιο και είχε ανακοινώσει την εθελοντική διάλυσή της τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, η συριακή αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση του Λιβάνου να θέσει υπό έλεγχο τα σύνορα της χώρας ώστε το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ να μην βάλλει εναντίον των θέσεων που ελέγχουν οι αντάρτες στη Συρία.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...