Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης οι οφειλέτες!



Από το μικροσκόπιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περνούν όλα τα διαθέσιμα στρατόπεδα του νομού Αττικής, προκειμένου να εντοπιστεί ο κατάλληλος χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την κράτηση εκείνων που έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα ήπιας μορφής.

Οπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξη Τύπου προ δεκαπενθημέρου και επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα ο χώρος που θα μετατραπεί σε ειδική φυλακή για οικονομικούς εγκληματίες ήπιας μορφής οι οποίοι δεν κατηγορούνται ως μέλη
εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για μία από τις λύσεις που εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να επιτευχθεί η πολυπόθητη αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα φιλοξενούν όλο και περισσότερους οικονομικούς εγκληματίες.

Ο κ. Καραγκούνης, μάλιστα, τόνισε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προχωρήσει σε αρκετές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών και να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης, και διευκρίνισε ότι «αναζητούνται χώροι σε αγροτικά καταστήματα κράτησης για όσους έχουν ποινές έως δύο έτη και έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες δομές στα αγροτικά καταστήματα, αναζητούμε προσωρινές λύσεις». Οπως επισήμανε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, στόχος του υπουργείου είναι «να διαχωριστούν οι κρατούμενοι ήπιας και βαριάς εγκληματικότητας, κάτι που δεν μπορούμε να το λέμε μόνο στα λόγια, αλλά θα πρέπει να κάνουμε πράξεις. Γι' αυτό φέρνουμε στη Βουλή για να ψηφιστεί εντός του μηνός το “βραχιολάκι”, προκειμένου αυτοί που δεν πρέπει να είναι μέσα στη φυλακή ή μπορούν να είναι έξω να είναι έξω».

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ειδικό χώρο κράτησης οικονομικών εγκληματιών, ο οποίος είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής του ηγεσίας, εκεί θα φιλοξενούνται εκτός από τους υπόδικους και τους καταδικασθέντες για οικονομικά εγκλήματα και κρατούμενοι για ήσσονος σημασίας και ποινικής απαξίας αδικήματα, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε μικρές ποινές φυλάκισης που δεν ξεπερνούν τα δύο χρόνια. Ετσι, θα υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους σκληρούς ποινικούς κρατουμένους και όσους βρίσκονται στις φυλακές για αδικήματα του «λευκού ποινικού κολάρου»!

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, «ο αριθμός των κρατουμένων αυξήθηκε κατά την τελευταία δεκαετία κατά 50%, ενώ αυξήθηκαν κατά 72% οι κατάδικοι με ισόβια κάθειρξη.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση του αριθμού των καταδίκων με πρόσκαιρη κάθειρξη από 15 έτη και άνω. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο έχουμε μέσα στις ελληνικές φυλακές καταδίκους, αλλά ότι έχουμε και σκληρούς ποινικούς». Η ενημέρωση αυτή από τον κ. Καραγκούνη στη Βουλή έγινε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού.
Dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...