Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μείωση από 15% έως 45% στις επικουρικές συντάξεις


syntakseis

Νέες μειώσεις από 15% έως 45% έρχονται στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ, ιδιαίτερα στα Ταμεία που έχουν εξαιρεθεί από την ενσωμάτωση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρική Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).
Στις επικουρικές συντάξεις του Μαρτίου, η πρώτη μείωση έχει ήδη γίνει κατά 30%, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τους ασφαλισμένους στο επικουρικό ταμείο των τροφίμων το οποίο παρέμεινε με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.
Τα κεφάλαια του ΕΤΕΑ (ενιαίο επικουρικό) χρησιμοποιήθηκαν για εσωτερικό δανεισμό του ΙΚΑ που ήδη ξεπερνά τα 9,5 δισ. ευρώ, ενώ το ταμείο θα κλείσει με έλλειμμα 163 εκατ. ευρώ, γεγονός που φέρνει νέα μεγάλο ψαλίδι στις επικουρικές.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν προκύψει έλλειμμα, δεν αποκλείεται να γίνεται αναπροσαρμογή
της σύνταξης κάθε τρίμηνο.
Στα τέσσερα ταμεία που έμειναν εκτός του ΕΤΕΑ, ήδη έγιναν μειώσει στο Επαγγελματικό Ταμείο Ασφαλισμένων Τροφίμων κατά 30%, ενώ για τους Δημοσίους Υπαλλήλους δεν αποκλείονται νέες μειώσεις 20% κατά μέσο όρο για το 2014.
Ωστόσο, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες και επρόκειτο να ισχύσει το 2014, καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...