Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η χούντα του χρήματος


photo: mammal@Flickr


Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι κάποιοι, σε κέντρα εξουσίας ισχυρά και παγκόσμια, έχουν συλλάβει –και καλά- ένα σχέδιο για να επικρατήσουν αποφασιστικά (και φασιστικά) στον Γ’ και ισχυρότερο, οικονομικό αυτή τη φορά, Παγκόσμιο πόλεμο. Μη με ρωτήσετε λεπτομέρειες. Δεν με φωνάξανε να με ενημερώσουνε και παραμένω και εγώ (όπως και εσείς) στο σκοτάδι όσον αφορά τις μεθόδους, αλλά και τους σκοπούς της επιθετικής και πολυμέτωπης πολιτικής τους. Ένα άρθρο στο Euro2day στάθηκε αφορμή να κοιτάξω λίγο τον ρεαλισμό αποφασιστικότερα και με βοήθησε να καταλάβω σχετικά εύκολα και γρήγορα ποια θα είναι τα αμέσως επόμενα βήματα της επίθεσης του συσσωρευμένου σε ελάχιστα χέρια παγκόσμιου πλούτου, εναντίον όλων ημών των υπολοίπων. Η είδηση αφορά την Ιρλανδία και τις προϋποθέσεις
που πρέπει να πληροί ο κάθε πολίτης
που θέλει να ρυθμίσει με την τράπεζά του το στεγαστικό του δάνειο. Το σενάριο θυμίζει πολύ επιστημονική φαντασία και Όργουελ, αλλά δεν είναι παρά ακόμα μια είδηση μέσα στις χιλιάδες άλλες.

Αν λοιπόν θέλεις να αποπληρώσεις το στεγαστικό σου δάνειο σε περισσότερες δόσεις, θα πρέπει να κάνεις «τις απαραίτητες θυσίες» - και με τον Νόμο. Στην Ιρλανδία όπου δοκιμάζεται αυτό το «πιλοτικό» πρόγραμμα ώστε να παρατηρηθούν οι αντιδράσεις των εκεί πολιτών-πειραματόζωων (και να εφαρμοστούν μετά σε όλους μας, κυρίως εδώ, στον Νότο της Ευρώπης), οι δανειολήπτες υποχρεώνονται καταρχήν να εγκαταλείψουν τη δορυφορική τους τηλεόραση, τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών τους και τις διακοπές ώστε να τους επιτραπεί να κάνουν αίτηση για ρύθμιση.
Το πιο σκληρά ρεαλιστικό όμως (για τις δικές μου αντοχές!) είναι οι περιορισμοί που επιβάλλονται αυτόματα στους υποψήφιους οι οποίοι θα δικαιούνται μόλις 247,04 ευρώ μηνιαίως για τρόφιμα κατ΄ άτομο, 57,31 ευρώ για θέρμανση και 125,97 ευρώ για «κοινωνική ένταξη και συμμετοχή». Αυτό το τελευταίο είναι «το δωράκι στον ιθαγενή» και περιλαμβάνει πλουσιοπάροχον άρτον (και θεάματα) για τα πειραματόζωα: Αρκεί να σας πω ότι τους παρέχεται η μεγίστη ελευθερία να μπορούν να κόβουν εισιτήρια για τις αθλητικές διοργανώσεις που προτιμούν - μέχρι να πηγαίνουν και σινεμά, αν τους αρέσει η εβδόμη τέχνη!
Οι αιτούντες ρύθμιση του δανείου τους θα πρέπει επίσης να ξεχάσουν εντελώς τα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, αλλά και τα αυτοκίνητά τους - εκτός αν μπορούν με στοιχεία να αποδείξουν ότι δεν έχουν πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Και επαναλαμβάνω: Δεν δικαιούνται να κάνουν διακοπές ούτε, βεβαίως, ταξίδια στο εξωτερικό.

Ωραία, ε; Ένας φίλος, με τον οποίον το κουβεντιάζαμε, μου είπε «σιγά μην τρελαθώ, θα τους πετάξω το κωλόσπιτο στα μούτρα και δεν θα δούνε μία από το στεγαστικό μου. Μια χαρά μπορώ να ζήσω και χωρίς δικό μου σπίτι μέσα σ’ όλο αυτό το κακό που επίμονα μεταμορφώνει τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους σε άπορους και τους κάποτε πλουσίους σε νεόπτωχους μικρομεσαίους».

Ειλικρινά δεν ξέρω πού το πάνε οι παγκόσμιοι δικτάτορες και τι θέλουν να καταφέρουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν εκτροχιασθεί πια παγκοσμίως και πως, αργά ή γρήγορα, νομοτελειακά, η βασανιζόμενη ανθρωπότητα θα ξεχυθεί σε μιλιούνια στους δρόμους για να απαιτήσει τα βασικά και ιστορικά «Liberté, Egalite, Fraternité» - το δικό μας «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Δεν θα περάσει το άθλιο, μίζερο σχέδιο των «εγκεφάλων» της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας που θέλει να μετατρέψει ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μια απέραντη Μανωλάδα. Δεν θα τους περάσει, ό,τι και να κάνουν. Όσο και αν μας τρομοκρατούν. Αργά ή γρήγορα (εγώ πιστεύω γρήγορα) θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα τους πάρουμε με τα κουμπούρια. Και τότε ας μην με εγκαλέσει κανείς αν εκτροχιασθώ μια στάλα και δείξω τον θυμό μου εναργέστερα. Δεν θα φταίω εγώ.

Δεν θα φταίμε εμείς.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...