Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

FAZ: Ο Σαμαράς οδεύει στο πολιτικό του τέλος



Την προαναγγελία του πολιτικού τέλους του Αντώνη Σαμαρά φέρνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία φιλοξενεί εκτενές άρθρο-σοκ για όλες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Στην πραγματικότητα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και ο τέταρτος από τον Οκτώβριο του 2009 Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να οδεύει προς το πολιτικό του τέλος. Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταψηφίσει ή να απόσχει. Αυτό από μόνο του δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εντείνεται η δυσαρέσκεια» γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Δραματικό είναι και το δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο, σύμφωνα με την Deutsche Welle γράφει :
«Δύσκολες μέρες για την Ελλάδα πριν από την ψηφοφορία για το πρόγραμμα περικοπών. Η
Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δοκιμασία: την ώρα που το κοινοβούλιο στην Αθήνα αποφασίζει για το νέο πρόγραμμα περικοπών, οι πολέμιοι της πολιτικής λιτότητας θέλουν να παραλύσουν τη χώρα με απεργίες» αναφέρει.
Σχετικό άρθρο-ερώτημα δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Tagesspiegel: «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει νέα δραματικές περικοπές. Υπάρχει πλειοψηφία για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις;».
sity press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...