Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Υπό κατάληψη 250 δήμοι - Δεν στέλνουν τις λίστες διαθεσιμότητας


Συνολικά 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, ενώ μόνο 20-30 απέστειλαν διαπιστωτικές πράξεις και είναι οι δήμοι που δεν θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Το πρωί της Τρίτης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας και πορεία διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% σχεδόν, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και είναι μοιραίο να προκύψουν
αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% για δυο συνεχόμενα τρίμηνα, οπότε θα κινητοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών.

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ -με αφορμή τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου- επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού -όπως ειπώθηκε- είναι «όλοι υπό απόλυση».

«Η αξιολόγηση προσωπικού και δομών θα έχει ως συνέπεια την αποχώρηση στις αρχές του 2013 άλλων 25.000 εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα», εκτίμησε η Δ.Σπανού εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει από την πλευρά της στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, για την προσεχή Πέμπτη ενάντια στη θέσπιση του μέτρου της διαθεσιμότητας. Την ίδια μέρα θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:30, και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη σύσκεψη των ομοσπονδιών-μελών της ΑΔΕΔΥ.

Στις 5 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, για τη μορφή και το εύρος των κινητοποιήσεων.
Στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών, προκειμένου να συνεχιστεί ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων κατά των απολύσεων.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τρίτη, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

*Παρόντες στη συνέντευξη, εκτός από την κ. Σπανού και τον γ.γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Τσούνη, ήταν ο Θ. Μπιζάς, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΕ, ο Λάμπρος Νικολάρας από τη ΔΟΕ Θεσ/νίκης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Α. Χάγιος, και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, Π. Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...