Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Πολιτικά ανίκανοι» οι ευρωπαίοι ηγέτες

«Πολιτικά ανίκανοι» οι ευρωπαίοι ηγέτες 

Για «ένοχη σιωπή» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

«Η πολιτική ανικανότητα των ηγετών της Ευρώπης να δώσουν μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην κρίση γίνεται παραπάνω από ορατή, εξαιτίας της έκδηλης αδυναμίας τους να καταλήξουν σε έναν ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό που να υπερβαίνει τις πολιτικές λιτότητας οι οποίες εξαθλιώνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποδομούν την Ευρώπη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του κόμματος, «η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μια συνένοχη σιωπή στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη χώρα μας
, και τα οποία δεν μπορούν να λυθούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, της ύφεσης, της φτώχειας και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας».

Σε χωριστή δήλωσή της η υπεύθυνη Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος, Ρένα Δούρου, σημειώνει ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ήταν «άβουλη και απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις» αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Η κ. Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χωρίς να έχει επεξεργαστεί γραμμή συμμαχιών με στόχο να επηρεάσει την πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε μια Ένωση όπου πλέον επικρατεί η ανοικτή σύγκρουση των εθνικών συμφερόντων, η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε διαφανεί εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή δεν διαθέτει, όπως τόνισε, καμία στρατηγική για τα κρίσιμα, καθοριστικά ζητήματα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύεται ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί το συμφέρον της χώρας και εγκαταλείπει τις τύχες της στα χέρια άλλων χωρών και κυβερνήσεων, καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Δούρου.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...