Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά
«Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας νωρίς το βράδυ, που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή και, παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί η «νέα αφετηρία» που, όπως τόνισε, έχει ανάγκη η χώρα.
Σε δήλωσή τους προς τους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο των πολύ δύσκολων μέτρων» και σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων
εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων μας». «Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωζώνη, η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά καθαρά ευρωπαϊκό», είπε και υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία και αυτό εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και της συγκυρίας της Ευρώπης, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες». Παράλληλα, τόνισε ότι θα διαψευστούν «οικτρά» αυτοί που «εδώ στην Ελλάδα κατ' επάγγελμα επενδύουν στο ‘θάνατο' της χώρας για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη».
Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του αναφέροντας ότι «οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται αλλά ξέρουν κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια».
Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου
«Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο πολύ δύσκολων μέτρων. Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωζώνη –η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης- αντέχουν καθυστερήσεις και ασάφειες. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Είναι καθαρά ευρωπαϊκό. Εμείς, έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία. Και αυτή, εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και τη συγκυρία στην Ευρώπη, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες. Εδώ στην Ελλάδα, αυτοί που κατ’ επάγγελμα επενδύουν στο αδιέξοδο, ή μάλλον στον θάνατο της χώρας, όπως είπα στη Βουλή, για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη, θα διαψευστούν οικτρά. Οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται, ξέρουν όμως κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία. Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια».
agelioforos.gr