Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013. «Παρών» ψήφισαν ο Μίμης Ανδρουλάκης ο Γιάννης Κουτσούκος, και η Άντζελα Γκερέκου (ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ), «όχι» ψήφισαν και οι Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς της ΔΗΜΑΡ. «Ναι σε όλα» εκτός από τα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών ψήφισε ο Γιώργος Κασαπίδης (πρώην ΝΔ), «όχι» ο Μιχάλης Κασσής και ο Θεόδωρος Παραστατίδης (πρώην ΠΑΣΟΚ). Παρών στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αφάλισης και «ναι σε όλα» ψήφισε ο Θοδωρής Σολδάτος, βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης.
Λίγο νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας του πως «δεν είναι το αύριο, αλλά τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν».Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης στον κ. Τσίπρα ότι «αυτός και το κόμμα του είναι το λόμπι της παράνοιας» με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης σύμφωνα με τα οποία όσοι υπέγραψαν το Μνημόνιο «θα παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη».
«Η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα», διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενώ ο κ. Τσίπρας παρομοίασε την κυβέρνηση ως «έναν καλό και υπάκουο μαθητή, ο οποίος αφού τήρησε ό,τι του ζήτησαν περιμένε στο τέλος την επιβράβευση. Όμως ο μαθητής έμεινε μεταξεταστέος» συμπλήρωσε.
Σαμαράς: «Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό»
«Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και όχι τον νέο άνεμο» είπε ο Πρωθυπουργός. «Δεχόμαστε ότι έχουμε κάνει σφάλματα και τα διορθώνουμε, εσείς όμως παραμένετε αμετάπειστος» δήλωσε απευθυνόμενος προς τον εικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι θυσίες που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι οι τελευταίες. Μόλις βγούμε από τα ελλείμματα, οι αδικίες θα διορθωθούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση, και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «το να δηλητηριάζετε τον ελληνικό λαό καλλιεργώντας την απελπισία, κερδοσκοπώντας στην απόγνωση, ευχόμενοι τα χειρότερα, έχει και ένα όριο».
Ο κ. Σαμαράς άσκησε σφοδρή κριτική «στο λόμπι της δραχμής», και σε όσους, «πριν, έλεγαν ότι δεν έπρεπε να πάρουμε το δάνειο και τώρα «εύχονται» να μην πάρουμε τα χρήματα. Ενώ αυτοί αμφισβητούν εάν τα χρήματα θα έρθουν, εγώ παλεύω
για το παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.
«Πριν από λίγες ημέρες», πρόσθεσε, «ψηφίσαμε την πιο σαρωτική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στην Ελλάδα ενώ μιλώντας για την ανταγωνιστικότητα της χώρας σημείωσε ότι παρουσιάζει σαφή σημεία βελτίωσης». Κάνοντας αναφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, ο Πρωθυπουργός έθεσε το εξής ερώτημα: «Είναι λογικό οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν οκταπλάσιο εφάπαξ από αυτό των υπόλοιπων υπαλλήλων;».
«Από αύριο γυρίζω κεφάλαιο. Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις θα τις κυνηγήσω και έξω και μέσα. Προτεραιότητας μας» είναι, είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, «ολοκληρώνοντας τη μάχη για το δάνειο, να ξεκινήσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη. Λύσεις αναζητούμε και λύσεις δίνουμε. Σφάλματα εντοπίζαμε και τώρα τα διορθώνουμε. Μεταρρυθμίσεις προωθούσαμε και μεταρρυθμίσεις υλοποιούμε».
Στουρνάρας: «Η δόση θα εκταμιευτεί»
«Η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα και το το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της χώρας θα συνεχιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εθνικής μας οικονομίας», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ο ίδιος ζήτησε από τα κόμματα και όλους όσους τοποθετούνται με δημόσιες δηλώσεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και αίσθημα ευθύνης ενώ απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους μας, είπε ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Τις τηρήσαμε και με το παραπάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο Προϋπολογισμός έχει στόχο να μηδενίσει το πρωτογενές έλλειμμα, για να αρχίσει να γίνεται βιώσιμο το χρέος και για να ανοίξει ο δρόμος της βιώσιμης ανάπτυξης». Όπως είπε «θα ήθελε και ο ίδιος να είχε καταθέσει στη Βουλή έναν διαφορετικό Προϋπολογισμό για το 2013, λιγότερο επαχθή και με περισσότερες κοινωνικές παροχές, ωστόσο σημείωσε ότι ένας τέτοιος Προϋπολογισμός δεν θα ανταποκρίνονταν στη δύσκολη κατάσταση της χώρας».
Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική αντιπρόταση από την αντιπολίτευση, που να μηδενίζει το πρωτογενές έλλειμμα, να καθιστά βιώσιμο το χρέος, να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και να θέτει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη. «Οι εναλλακτικές προτάσεις, που διατυπώθηκαν, προτείνουν ένα ταξίδι στο άγνωστο. Στην ουσία, πολλές από τις προτάσεις αυτές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία», επεσήμανε.
Όπως είπε χρειαζόμαστε τη δόση, γιατί «τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους είναι οριακά ενώ τόνισε πως χωρίς την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η αναχρηματοδότηση αυτών των εντόκων γραμματίων από το τραπεζικό σύστημα θα οδηγήσει τον ιδιωτικό τομέα σε πλήρη ασφυξία. Ειδικότερα» είπε ότι «χρειαζόμαστε την επόμενη δόση προκειμένου να καλύψουμε το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού, καλύψουμε το πρωτογενές έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, να ανακεφαλαιοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα προκειμένου αυτό να επιβιώσει και πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια των δανείων που έχουμε λάβει.
Τσίπρας: «Μεταξεταστέος ο καλός μαθητής»
«Το σχέδιο της Μέρκελ περιλαμβάνει μια γερμανική Ευρώπη και την Ελλάδα ως αποικία χρέους», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξαπάτησε τον λαό στις εκλογές και εμφάνισε τελικά «κρυφό» πρόγραμμα ενώ την παρομοίασε ως έναν καλό και υπάκουο μαθητή, ο οποίος θα τηρήσει ό,τι του ζητήσουν περιμένοντας στο τέλος την επιβράβευση».
«Η χώρα μας έχει 170% και πάει για 190% χρέος ως προς το ΑΕΠ,με το πρόγραμμά σας. Δεν σας είδα να αντιδράτε» είπε ο κ. Τσίπρας.
«Tο πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και η λύση του δεν μπορεί να είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα, αλλά συνολική για το Νότο. Aπουσιάζατε από τη συνάντηση των χωρών του Νότου και το Γάλλο πρόεδρο, ενώ λίγες μέρες αργότερα υποδεχόσασταν τη κα Μέρκελ με κόκκινα χαλιά» τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
«Χρησιμοποιείτε την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα με το φασιστικό φαινόμενο κ τους νεοναζί. Το πρόγραμμα δε βγαίνει. Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει. Tο πλιάτσικο θα αποτραπεί. Με το ΑΕΠ να έχει πέσει κατά 25% και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο μισό, τολμάτε να λέτε ότι ο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει επενδύσεις» είπε ο κ. Τσίπρας.
«Οι μεγάλες επιχειρήσεις, η coca cola, η ΦΑΓΕ, φεύγουν από τη χώρα. Και δεν τις διώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η καταστροφική πολιτική σας. Είστε οι πλέον επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου».
Βενιζέλος: «Η εκλογική έφοδος των δυνάμεων της οπισθοφυλακής απέτυχαν»
«Η εκλογική έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν τον Ιούνιο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, σημειώνοντας ότι «όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια, το χάος και την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, θα διαψευστούν». «Δεν είστε καν της μόδας πλέον», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την συμπαράστασή του προς την κυβέρνηση καταβάλλοντας, όπως είπε, δυσανάλογα μεγάλο κόστος ως παράταξη. «Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από κάθε σκοπιμότητα. Από τον Ιούνιο του 2011 η επιλογή η δική μου και της παράταξης είναι εθνική», πρόσθεσε.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εσωκομματική υπόθεση αλλάι η συμπύκνωση των προβλημάτων της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας».
Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, «μεταξύ των εξωτερικών προϋποθέσεων εθνικής ανάκαμψης είναι μια καθαρή πολιτική απόφαση των εταίρων μας για το ελληνικό ζήτημα, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, η πλήρης και άμεση εκταμίσευση όλων των δόσεων, ένα νέο επικοινωνιακό πλαίσιο που αντιστρέφει αρνητικά στερεότυπα και η επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής».
Απαριθμώντας στη συνέχεια τις εσωτερικές προϋποθέσεις εθνικής ανάκαμψης, ανέφερε μεταξύ άλλων «την επίτευξη των δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών στόχων, τις θεσμικές αλλαγές σε δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη, tα θέματα του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, τα ζητήματα ασφάλειας, μετανάστευσης, λειτουργίας των πόλεων και η αναθεώρηση του Συντάγματος».
Καμμένος: «Μην λειτουργείτε σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών»
Σε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προχώρησε στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, καλώντας τους να μην λειτουργούν σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών και κατηγορώντας τους εκβίασαν το λαό και τους βουλευτές τους για να περάσουν τα μέτρα.
Στην ομιλία του ο Π.Καμμένος επισήμανε αρχικά ότι έθεσε στην κυβέρνηση ερωτήματα την περασμένη Τετάρτη τα οποία έμειναν αναπάντητα.
Είναι βιώσιμο το χρέος, ρώτησε τον πρωθυπουργό ο Π.Καμμένος, και αν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι όντως τα τελευταία. Ακόμη, ρώτησε, που είναι η έκθεση της Blackrock για την βιωσιμότητα των τραπεζών.
Θέτοντας ένα ακόμη ερώτημα απευθύνθηκε στην κυβέρνηση ρωτώντας αν πιστεύει σε μια Ευρώπη των εθνών-κρατών ή στην ομόσπονδη Ευρώπη με κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, η οποία θα πρέπει να γίνει δεκτή με δημοψήφισμα.
Εκβιάστε το λαό και πήρατε τις εκλογές, είπε ο Π.Καμμένος, μιλώντας για πτώχευση αλλά τώρα, στις 16 Νοεμβρίου όταν τελειώνουν τα αποθέματα «θα πτωχεύσουμε και δεν θα υπάρχει η βοήθεια». «Εμπαίξατε το λαό και εκβιάσατε τους βουλευτές», τόνισε, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
Κουβέλης: «Προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση είναι η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος»
Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.
Προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση είναι η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ότι πρέπει να αλλάξει και η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσεις αλλαγές πάνω σε αυτό, καθώς δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε σε προβληματικά στοιχεία στη δομή του προγράμματος, όπως το ότι υπερεκτιμούσε τις επιπτώσεις της λιτότητας στην ανάπτυξη.
Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος αντιμετώπισης της χώρας μας από τους δανειστές και τους εταίρους ενώ τόνισε ότι με την ψήφιση του Προϋπολογισμού, πρέπει να ζητηθεί η αποδέσμευση ολόκληρης της δόσης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αφού ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό, ξεκαθάρισε ότι η στάση του κόμματός του στα εργασιακά παραμένει ίδια. «Η επιμονή μας μέχρι το τέλος δεν ήταν εμμονή», δήλωσε.
Παπαρήγα: «Η ανάπτυξη κάποια στιγμή θα έλθει αλλά θα είναι με ερείπια και με λαό εξαθλιωμένο
Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη κάποια στιγμή θα έλθει αλλά θα είναι «με ερείπια και με λαό εξαθλιωμένο» έκανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013. Τόνισε ακόμη ότι η παλιά αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει δώσει τη θέση της σε μια αντιπαράθεση ΝΔ και δορυφόρων και ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρων.
Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το θέμα που συζητάται στη Βουλή είναι θέμα στρατηγικής αλλά «το σημείο κρίσης της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι αν τήρησε το προγραμματικό πλαίσιό της».
Όπως πρόσθεσε, επί 30 χρόνια «ζούσαμε την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυριάρχησε στο πολιτικό σύστημα και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 παραμόρφωσε την πραγματική αντιπαράθεση στην οικονομία» και είναι αυτή του λαού με τα μονοπώλια.
Τώρα πλέον η αντιπαράθεση είναι μεταξύ της ΝΔ και των δορυφόρων της και του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του.
Το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε την στρατηγική διαχείρισης του καπιταλισμού, επισήμανε και την προσδιόρισε λέγοντας ότι αφορά τη φτηνή εργατική δύναμη, τις απελευθερώσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, μια στρατηγική που, όπως είπε, ξεκίνησε σαν απάντηση στην κρίση δεκαετίας του 70.
Μαυραγάνης: «Έρχονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ασθενέστερους»
Φορολογικές ελαφρύνσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους το 2013 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2013.
Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως το 2013 τα φορολογικά έσοδα θα είναι λιγότερα σε σχέση με εφέτος κάτι που απέδωσε αφενός στην αρχή της συντηρητικότητας που υιοθετήθηκε κατά την σύνταξη του Προϋπολογισμού και αφετέρου στις επιπτώσεις της ύφεσης. Απεκάλυψε ωστόσο πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει στοχευμένες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των οικονομικά ασθενέστερων συνταξιούχων και μισθωτών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών ο οποίος αντικαθιστά τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και προβλέπει την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης, τις αδικαιολόγητες απορρίψεις βιβλίων από τους εφοριακούς, κ.α.. Ο ίδιος τόνισε πως στόχος είναι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2014 να έχει δρομολογηθεί η πλήρης αλλαγή στις συναλλαγές.
Ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, στην αλλαγή του «ποινολογίου» προκειμένου οι φορολογικές ποινές να καταστούν ρεαλιστικές και εισπράξιμες, ανακοίνωσε αλλαγές στη φορολογία ακινήτων με την ενοποίηση του ειδικού τέλους με τον ΦΑΠ, ενώ απεκάλυψε πως ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα τοποθετηθεί σύντομα στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως η αξιολόγηση του φορολογικού μηχανισμού θα βασισθεί στην αξιοκρατία και ότι η βάση επί της οποίας θα κρίνονται άπαντες θα είναι η επίτευξη ή μη των τριμηνιαίων στόχων.
Ακόμη, αναφέρθηκε στη συστηματοποίηση του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και επεσήμανε πως για πρώτη φορά δρομολογήθηκαν διασταυρώσεως σε δαπάνες, έσοδα και ταμειακές ροές και αποτυπώνεται το πλήρες προφίλ των φορολογουμένων.
Ο υφυπουργός τόνισε πως πλέον ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, ο οποίος αν και είχε θεσμοθετηθεί παρέμενε ανενεργός.
Τέλος, τόνισε πως το κρίσιμο στοίχημα για το 2013 είναι η επιτυχία των παρεμβάσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Βρούτσης: «Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της αδήλωτης εργασίας»
Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η κρίση πέρα από τα δημοσιονομικά προβλήματα, ανέδειξε και το πολιτικό έλλειμμα που υπάρχει στη χώρα και σε αυτό το σημείο ο κ. Βρούτσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης.
Για δεκαετίες, η χώρα ήταν προσκολλημένη σε ιδεοληψίες και στο πελατειακό σύστημα, συμπλήρωσε.
Λένε ψέματα για τις αλλαγές στα εργασιακά, είπε και εξήγησε πως ο κατώτατος μισθός δεν θα μειωθεί αλλά θα μείνει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος. Για πρώτη φορά στο χώρο της εργασίας ισχύει στην Ελλάδα ότι σε όλη την Ευρώπη, «ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο» τόνισε ο υπουργός.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι αλλαξε μεν θεμελιακά το θέμα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όμως οποιαδήποτε κλαδική ομοιοεπαγγελματική ή συλλογική σύμβαση διαμορφωθεί από τους κοινωνικούς εταίρους αυτό θα γίνει πάνω από τον κατώτατο μισθό.
Κακλαμάνης: «Θα σωθεί η Ελλάδα»
«Θα είχα πολλούς λόγους να καταψηφίσω τα αντεργατικά. Περισσότερους και από τους βουλευτές του ΚΚΕ. Γιατί ως υπουργός Εργασίας, όταν έφερνα εδώ τους φιλεργατικούς νόμους, οι τότε βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφιζαν αλλά τώρα είναι
υπέρμαχοι εκείνων των νόμων», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
Κάλεσε όμως όλους να αναρωτηθούν τι θα γινόταν αν έπεφτε η κυβέρνηση. «Να δούμε αν ρίξουμε την Κυβέρνηση τι θα μας πει ο λαός; Θα μας έλεγε μετά τα ωσαννά και τώρα τι γίνεται; Ή αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ανοίξουμε τον Χολαργό και θα κόβουμε χρήματα; Είμαστε αγκυλωμένοι στο χρέος. Νομίζετε ότι αν κυβερνήσετε εσείς θα είστε αλάθητοι;», είπε ο κ. Κακλαμάνης και
πρόσθεσε: «Αγαπώ την πατρίδα μου. Πρέπει να σκεφτούμε πως το κράτος θα σταθεί όρθιο. Εμείς πιστεύουμε ότι θα σωθεί η Ελλάδα. Και όταν σωθεί η Ελλάδα θα ανατείλει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ».
TA NEA online
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου