Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Καλεί σε ξεσηκωμό τον λαό

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Σε ξεσηκωμό της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κάλεσε το ΚΚΕ και εν όψει της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Η ηγεσία του ΚΚΕ σχολίασε και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές για να συνεχίσει την πολιτική της υπέρ των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές προτού προλάβει το κίνημα να οργανωθεί και ξεσκεπαστεί ο πραγματικός χαρακτήρας της δικής του πολιτικής, που είναι πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού».
Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης, ο οποίος σε άρθρο του χθες στον «Ριζοσπάστη», είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «το μακρύ χέρι του συστήματος».

ΣΥΡΙΖΑ
Είναι χαρακτηριστικό ότι το στέλεχος του ΚΚΕ παρέπεμψε στα γεγονότα του 1990-1991 -διάσπαση του ΚΚΕ- καθώς επεσήμανε πως αφορούν και το σήμερα και πως αυτό «δεν πρέπει να ξεχνά κανένας αγωνιστής».
Σύμφωνα με την ηγεσία του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο το ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει ότι την κρίση πρέπει να πληρώσει το κεφάλαιο. «Αν το ΚΚΕ άλλαζε τη στρατηγική του και προσχωρούσε στην πολιτική της «αριστερής διακυβέρνησης», θα ενσωματωνόταν στο σύστημα», σημείωσε ο κ. Μαΐλης, εκτιμώντας ότι «αυτό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ και πως -σε αυτό το θέμα- υπάρχει σύμπτωση με την αστική τάξη».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...