Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας από αέρος και θαλάσσης


Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν δεκάδες στόχους στη Λωρίδα της Γάζας από αέρος και θαλάσσης μεταξύ των οποίων τα γραφεία τηλεοπτικού δικτύου, τραυματίζοντας έξι δημοσιογράφους. Τουλάχιστον 49 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους και άλλα 500 έχουν τραυματιστεί από το ξεκίνημα των εχθροπραξιών.

Οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων συνεχίζονται με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών να επισκέπτεται εσπευσμένα την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα και το Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Έκκληση για τη συγκέντρωση 10 εκατ. δολαρίων προκειμένου να σταλούν φάρμακα και προμήθειες στην περιοχή απευθύνει ο Οργανισμός Υγείας των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρωί της Κυριακής αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς, στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα έξι δημοσιογράφοι να τραυματιστούν -ο ένας σοβαρά. Λίγο αργότερα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
«Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς που βρίσκονται στη συνοικία Ριμάλ» δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Γάζας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές. Οι δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί από το κτίριο ύστερα από μια πρώτη αεροπορική επιδρομή, την οποία ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ακόμη βομβαρδισμοί. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Κουντς θεωρείται ότι πρόσκειται στους ισλαμιστές της Χαμάς.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικιών στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ.


Στη διάρκεια των επιδρομών το πρωί της Κυριακής, ένα βρέφος 18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά. Στη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ βομβάρδισε από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους στη Γάζα. Ένα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν.
Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται πλέον σε 49 και των τραυματιών σε τουλάχιστον 500 από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων την Τετάρτη.
Επίσκεψη Φαμπιούς
Σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς θα βρεθεί σήμερα, Κυριακή, στην Ιερουσαλήμ, στη Ραμάλα και στο Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Ο Φαμπιούς θα συναντηθεί στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν και στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.
O Nετανιάχου
Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Nετανιάχου δήλωσε έτοιμος να «επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση» στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.
Η δήλωση του ισραηλινού Πρωθυπουργού διατυπώνεται μετά την αναχαίτιση και καταστροφή από την αντιπυραυλική ασπίδα «Σιδηρούς Θόλος» μιας παλαιστινιακής ρουκέτας πάνω από το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.
Λίγο νωρίτερα το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης είχε μεταδώσει ότι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τον «Σιδηρού Θόλο» πάνω από το Τελ Αβίβ, κι ενώ οι σειρήνες ηχούσαν για τέταρτη συνεχή ημέρα στην πόλη προκαλώντας πανικό.
Την ίδια στιγμή στη Γάζα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ ανακοίνωνε ότι εκτόξευσε μια ρουκέτα τύπου Fajr 5 κατά του Τελ Αβίβ.

Λονδίνο: «Μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα μπορούσε να "στοιχίσει" στο εβραϊκό κράτος»

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα μπορούσε να «στοιχίσει» στο εβραϊκό κράτος "ένα μεγάλο μέρος" της διεθνούς υποστήριξης που διαθέτει, εκτιμώντας ότι
μια τέτοια επιχείρηση "θα μπορούσε να παρατείνει τη σύγκρουση".

«Ο Πρωθυπουργός και εγώ το έχουμε τονίσει στους ισραηλινούς ομολόγους μας ότι μια χερσαία εισβολή στη Γάζα θα στοιχίσει στο Ισραήλ ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς υποστήριξης που έχει στην κατάσταση αυτή", δήλωσε ο κ. Χέιγκ στο δίκτυο Sky News. 

«Μια χερσαία εισβολή είναι πολύ πιο δύσκολο να υποστηριχθεί από την διεθνή κοινότητα», τόνισε.
   TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...