Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Νορβηγία: Στη δημοσιότητα βίντεο με τον Μπρέιβικ πριν από την επίθεση


Η δημόσια νορβηγική τηλεόραση NRK προέβαλε σήμερα για πρώτη φορά το βίντεο που δείχνει τον ακροδεξιό Αντερς Μπρέιβικ να παρκάρει το παγιδευμένο φορτηγάκι, από την έκρηξη του οποίου σκοτώθηκαν οχτώ άνθρωποι στο Όσλο, στις 22 Ιουλίου του 2011. <br> <b> Δείτε το βίντεο </b>

Οι εικόνες, που κατεγράφησαν από κάμερες παρακολούθησης, (http://www.nrk.no/fordypning/her-parkerer-breivik-bombebilen-1.8593408) δείχνουν τον Μπρέιβικ να παρκάρει το λευκό φορτηγάκι μπροστά από το κτίριο το οποίο στεγάζει τα γραφεία του Πρωθυπουργού και τον δράστη, ο οποίος φορούσε φόρμα, να απομακρύνεται βιαστικά από την περιοχή. 
Το βίντεο, το οποίο σχολιάζει ο φρουρός που είχε βάρδια την ημέρα εκείνη, δείχνει επίσης από
διαφορετικά σημεία την έκρηξη του παγιδευμένου με περίπου έναν τόνο εκρηκτικά φορτηγού, από την οποία σκοτώθηκαν οχτώ άνθρωποι και τραυματίσθηκαν δεκάδες.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο Μπρέιβικ να φεύγει με ένα άλλο όχημα, ένα γκρι FIAT, με το οποίο μετέβη στη συνέχεια στο νησί Ουτόγια όπου σκότωσε 79 άτομα.

Εικόνες της επίθεσης στο Όσλο είχαν ήδη προβληθεί, στη διάρκεια της δίκης του Μπρέιβικ, αλλά είναι η πρώτη φορά που το σχετικό βίντεο προβάλλεται στο ευρύ κοινό.

Στις 24 Αυγούστου, ο Μπρέιβικ, καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 21 ετών, ποινή που μπορεί να παραταθεί εάν θεωρηθεί επικίνδυνος.  
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...