Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δρακόντεια τα μέτρα για την πορεία του Πολυτεχνείου

%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B1+%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνει και φέτος ο εορτασμός για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου. Απόψε οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στις 9.00 το βράδυ, ενώ θα υπάρχει περιφρούρηση από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο. Να σημειωθεί ότι όλες οι σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές. Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από αύριο το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
Οι καταθέσεις στεφανιών στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων, θα συνεχιστούν και αύριο μέχρι τις 2.00 το
μεσημέρι, οπότε θα κλείσουν οι πύλες του ιδρύματος. Η κεντρική εκδήλωση θα αρχίσει αμέσως μετά και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, ώστε στις 3.00 μετά το μεσημέρι να αρχίσει από το Πολυτεχνείο η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Επίθεση εις βάρος του υφ. Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου
Το μεσημέρι το Πολυτεχενείο επισκέφθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής, μαζί με μαθητές από διάφορα σχολεία και ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος είναι ο πρώτος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας που μεταβαίνει στο Πολυτεχνείο, τα τελευταία χρόνια, την ώρα που στο προαύλιο βρίσκονται εκατοντάδες άτομα.
Ο υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι και σε δηλώσεις του επεσήμανε την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Κατά την έξοδό του όμως από την κεντρική πύλη, μια μικρή ομάδα νεαρών ατόμων φώναξε συνθήματα αποδοκιμασίας, ενώ ορισμένοι δε δίστασαν να εκσφενδονίσουν εναντίον του κύπελλα με καφέ και μπουκάλια με νερό.
Λίγο αργότερα, ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Πήγα στο Πολυτεχνείο, για να αποτίσω φόρο τιμής ως πανεπιστημιακός και ως υφυπουργός Παιδείας. Μπήκα από την κύρια είσοδο, κατέθεσα στεφάνι, έκανα δηλώσεις και, με αντιπροσωπεία λυκείου της περιοχής Μεταμόρφωσης, επισκέφθηκα τον πρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Βγήκα πάλι από την κύρια είσοδο του Ιδρύματος, γιατί έτσι κρίνω ότι πρέπει να κάνει οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε μια τέτοια γιορτή. Οι χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων, σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική Κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, δεν με αγγίζουν προσωπικά και τους επιστρέφονται, μαζί με την αποδοκιμασία για τέτοια γεγονότα που τελικά υπηρετούν και εξυπηρετούν τους αρνητές του Πολυτεχνείου και των συμβολισμών του».
ΔΗΜΑΡ: Απερίφραστη καταδίκη
"Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες επιθέσεων από τους συνήθεις "επαναστάτες". Οι όψιμοι αγωνιστές της "δημοκρατίας" δεν σεβάστηκαν ούτε τον τιμημένο χώρο του Πολυτεχνείου και προπηλάκισαν τον υφυπουργό Παιδείας, την ώρα που τιμούσε με κατάθεση στεφάνου τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι "ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος δεν πρέπει να ανεχτεί τέτοιους είδους φαινόμενα και συμπεριφορές. Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς περιστροφές τη βία. Η βία είναι φασισμός, ανεξάρτητα από το ποιος μανδύας την περιβάλλει".
Την επίθεση εναντίον του υφυπουργού Παιδείας καταδίκασε σε ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ. «Καμία πολιτική δύναμη ή ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προοδευτική ή δημοκρατική όταν ενστερνίζεται μεθόδους και πρακτικές που έρχονται από το χθες και μας επιστρέφουν στο χθες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Από το πρωί εκατοντάδες Αθηναίοι, κάθε ηλικίας, άρχισαν να καταφθάνουν στο Πολυτεχνείο, για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο, αποτίοντας φόρο τιμής στην εξέγερση του Νοέμβρη του ΄73.
Το πρωί, στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κ. Τσικρικάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως επίσης και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων καθηγητών και δασκάλων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ).
Οι δηλώσεις όλων επικεντρώθηκαν στο ότι το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», εξακολουθεί, μετά από 39 χρόνια, να είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων τόνισαν, ιδιαίτερα, τις περικοπές και τις μειώσεις που γίνονται παντού και ιδιαιτέρως στην Παιδεία, ενώ οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων έκαναν λόγο για αναβίωση του φασισμού στις ημέρες μας, με το μόρφωμα «Χρυσή Αυγή».
Κλειστοί οι κεντρικοί σταθμοί του μετρό
Με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).
Αύριο από τις 12 το μεσημέρι θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη και από τις 14.00 οι σταθμοί σε Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων αύριο θα πραγματοποιηθούν σταδιακά έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας. Ειδικότερα:
α) Δε θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από την 06.00΄ ώρα έως την 24.00΄ ώρα της 17.11.2012 και θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, η οποία θα γίνει σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες από την 14.00΄ ώρα της ιδίας έως πέρατος των μέτρων :
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου, στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Πλατεία Ομονοίας.
Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της οδού Σταδίου.
Σταδίου σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Πλατεία Συντάγματος.
Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
Λ. Β. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Β. Σοφίας.
Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Β. Σοφίας.
Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας.
Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.
Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
Τσόχα, σε όλο το μήκος της.
Σούτσου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Μαβίλη και της οδού Τσόχα.
Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και Λ. Β. Σοφίας.
Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Κατεχάκη και Λ. Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Μεσογείων και Λ. Β. Σοφίας.
Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
Λ. Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά.
Αρδηττού, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Β. Κων/νου.
β) Δε θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από την 16.00΄ ώρα της 16.11.2012 έως την 24.00΄ ώρα της 17.11.2012 και θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες από την 14.00΄ της 17.11.2012 έως πέρατος των μέτρων στις παρακάτω οδούς:
Βασ. Αλεξάνδρου, Βεντήρη, Χατζηγιάννη, Χ. Μέξη, Ηριδανού, στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
Αιγινήτου, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.
Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου, Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
Καρτάλη, Λυκαωνίας, Αγγ. Πυρρή στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
Ξενίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...