Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Να αναλάβουν τις ευθύνες του ΕΕ και ΔΝΤ


%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82%3A+%CE%9D%CE%B1+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CF%84%CE%B9%CF%82+%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%82+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%95%CE%95+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%94%CE%9D%CE%A4

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας πως η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και επισημαίνοντας πως από τις δικές τους πλέον αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση στην ελληνικό θέμα», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και τονίζει πως «η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει. Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης».


Σήμερα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο τον κοινοτικό προυπολογισμό για τα έτη 2014-2020. Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα δεν αποκλείεται να συζητηθεί, ενώ ο κ.Σαμαράς θα προωθήσει την ελληνική θέση για λήψη απόφασης.
Αύριο, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Οπως έγινε γνωστό, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ αναβάλλεται λόγω της συνεδρίασης τη μέρα εκείνη του Εurogroup.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσλήψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΦΕΚ)

Διαβάστε το Προεδρικό Διάταγμα με τον «κανονισμό πρόσληψης στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος ιδιωτών χειριστών και τεχνι...