Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Γιούνκερ: «Να μην προγραμματίζουμε περικοπές σε βάρος των φτωχών»


Στη διάκριση μεταξύ χωρών που συνεισφέρουν και χωρών που απλά γίνονται δέκτες της συνεισφοράς απέδωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020. Μιλώντας στη Deutsche Welle, o επικεφαλής του Eurogroup τάχθηκε κατά των περικοπών σε βάρος των φτωχών.

«Υποστηρίζω κατηγορηματικά ότι όλοι είναι αποδέκτες. Ολοι ωφελούμαστε από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η τεχνητή διάκριση δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του 21ου αιώνα» είπε.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν θεωρεί επιλήψιμο το γεγονός ότι κάθε χώρα φέρνει στο
τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δικές της θέσεις και με βάση αυτές προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτόν δεν ρισκάρει μια πρόγνωση για την επόμενη σύνοδο. «Είναι υπόθεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ να κρίνει πότε πρέπει να συνεδριάσουμε. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει εντός μερικών εβδομάδων. Το βλέπω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου» επισημαίνει.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τις περικοπές στον προϋπολογισμό που ζητούν οι «μεγάλοι» της ΕΕ.

«Είμαι της άποψης ότι δεν είναι καλό να προγραμματίζουμε περικοπές σε βάρος των φτωχών του κόσμου. Βέβαια, αυτό είναι εύκολο γιατί οι φτωχοί δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα 24 χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα δεν κάθονται στο τραπέζι μας. Και για αυτόν τον λόγο διαφωνώ με τις περικοπές αυτές».
TA NEA online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...