Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

«Θα μπορούσαμε να μην είχαμε μπει στο μηχανισμό στήριξης»


«Θα μπορούσαμε να μην είχαμε μπει στο μηχανισμό στήριξης» 

Ε. Παναρίτη: Φανήκαμε πάρα πολύ ισχνοί... Αφήσαμε τους Γερμανούς να μιλάνε για εμάς

«Φανήκαμε πάρα πολύ ισχνοί στο να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας. Αφήσαμε τους Γερμανούς να μιλάνε για εμάς...», δήλωσε η οικονομολόγος και πρώην Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-volos.gr, η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε από μόνοι μας να είχαμε βρει την λύση και θα μπορούσαμε να μην είχαμε μπει στον μηχανισμό στήριξης...

Το χρέος να μηδενιστεί. Η Ελλάδα για να μπορέσει να πάει στην ανάπτυξη πρέπει να έχει 60% χρέος του ΑΕΠ της. Εμείς τώρα και με το IMS που θα το κουρέψουμε, θα πάμε στο 120%. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει να το μειώσουμε στο 0% και τα χρήματα που θα μας έρχονται να πηγαίνουν για διαρθρωτικές αλλαγές και να μπαίνουν στην αγορά.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει και για την υπόλοιπη Ευρώπη ένα κούρεμα στο χρέος και των υπόλοιπων 16 χωρών, το οποίο θα γίνει, θα το δείτε και θα με θυμηθείτε... Θα καταλήξουν σε αυτό, αλλά φοβάμαι ότι όταν θα καταλήξουν οι Ευρωπαίοι σε αυτό θα είναι πάρα πολύ αργά.

Γι' αυτό εγώ λοιπόν θεωρούσα ότι ως Ελλάδα από το 2009 και το είχα εισηγηθεί χιλιάδες φορές γραπτώς, έπρεπε να κοιτάξουμε τα δικά μας θέματα, με τις δικές μας διαρθρωτικές αλλαγές και να προσπαθήσουμε να μην μπούμε τόσο πολύ σ' αυτό το πράγμα του Μνημονίου, κυρίως γιατί η Γερμανία ήταν αυτή η οποία οδηγούσε το τρένο.» 
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...