Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες της Ελλάδας»

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες της Ελλάδας» 

Γκόρντον: Κανείς δεν επιθυμεί τις κοινωνικές εκρήξεις

Οι ΗΠΑ έχουν πλήρη επίγνωση για το πόσο δύσκολες είναι οι προκλήσεις και πόσο επίπονη είναι η δημοσιονομική προσαρμογή για την Ελλάδα, επισήμανε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος ευρωπαϊκών υποθέσεων, Φίλιπ Γκόρντον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Γκόρντον σημείωσε πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε στενή επαφή με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία στα απαραίτητα μέτρα λιτότητας και κανείς δεν επιθυμεί την έκρηξη αυτών των κοινωνιών.


Σύμφωνα με τον κ. Γκόρντον, δεν μπορεί κανείς να ζητάει πάρα πολλά, συγχρόνως, όμως, θα πρέπει να αποδέχεται την πραγματικότητα, καθώς πολλοί λάμβαναν για μεγάλο χρονικό διάστημα δάνεια και οι αγορές θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν δάνεια μόνον όταν υπάρχει βιώσιμη κατεύθυνση στον προϋπολογισμό. Σχολιάζοντας τις μαζικές διαμαρτυρίες που βιώνει η Ελλάδα, σημειώνει πως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχουν αντιστάσεις, «αλλά υποστηρίζουμε τις ενέργειες των κυβερνήσεων».

Σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών παρατηρεί πως πολλοί Τούρκοι έχουν προσγειωθεί ως προς τη διαδικασία ένταξης, κάτι που διαπιστώνεται στις δημοσκοπήσεις, ενώ είναι αισθητό ένα είδος κόπωσης σε ό,τι αφορά την κοινοτική διεύρυνση, πάντως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν πως μια ένταξη της Τουρκίας θα ήταν μακροπρόθεσμα ένα θετικό γεγονός.

Θεωρεί επίσης πως η Τουρκία, ως μελλοντικό μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε να συμβάλει ως πολύ δυναμική οικονομία, ως σημαντική στρατιωτική δύναμη και έχοντας πολιτική επιρροή στη Μέση Ανατολή και στις ισλαμικές χώρες.
newsdeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανασφάλεια στον ΕΟΔΥ: Φόβοι για «κύμα» της πανδημίας στην Ελλάδα

Σε «κόκκινο συναγερμό» φαίνεται ότι τίθεται ο ΕΟΔΥ καθώς κατά τα φαινόμενα, και μάλιστα ίσως και νωρίτερα από το αναμενόμενο, το δεύτερο κύμ...