Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εύθραυστη ισορροπία σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ


 Τις γκρίζες ζώνες της απόφασης του Γιουρογκρούπ θα επιχειρήσει να φωτίσει σήμερα, στη συνάντηση των τριών αρχηγών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, επισήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν, λέγοντας πως η απόφαση για επαναγορά ομολόγων δε θα πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ιδιώτες ομολογιούχους, ασφαλιστικά ταμεία και τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Υπάρχουν, ακόμη, "απορίες" σε σχέση με τους κανόνες της εποπτείας, αλλά η έμφαση θα δοθεί στις προθέσεις του πρωθυπουργού για την κυβέρνηση.


Στην Ιπποκράτους δύο είναι τα σημεία κριτικής προς τον Αντώνη Σαμαρά: δεν τήρησε την προγραμματική συμφωνία της συγκυβέρνησης (εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης κτλ) και η κυβέρνησή του καθυστέρησε σε πολλούς τομείς. "Και η άσκηση την οποία μας έβαλε το Γιουρογκρούπ δε βγαίνει χωρίς μία εξαιρετική κυβέρνηση" επισημαίνουν οι συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, ανοικτό είναι και το εσωκομματικό μέτωπο στην Ιπποκράτους. "Δεν θέλω να μοιραστώ άλλες ευθύνες για αυτή την χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος. Ο καθένας μας πρέπει να ενστερνιστεί τις πιο καθαρές και έντιμες λύσεις" τόνισε στη συνεδρίαση της ΚΟ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός είπε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως ένα μονοκομματικό συνέδριο μπορεί να δώσει λύσεις και επέμεινε ότι "η προσπάθεια δημιουργίας κοινού πολιτικού χώρου είναι η λύση για το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης σήμερα".

Την αναβολή του συνεδρίου μέχρι η παράταξη να σταθεί στα πόδια της πρότεινε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά συνάντηση την άρνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος επισήμανε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει γρήγορα εκλεγμένα όργανα. Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος είπε ότι "έχει περάσει η εποχή που πρόεδρο έβγαζαν τραπεζίτες και εκδότες"!
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...