Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Καμπανάκι κινδύνου για τη γερμανική οικονομία


Bundesbank

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η σημερινή έκθεση της Bundesbank προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η γερμανική οικονομία, μιας και η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης επιβραδύνεται, αφότου έγινε φανερό ότι η κρίση της ευρωζώνης στοιχειώνει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, στο μηνιαίο πόρισμά της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μεταφέρει τις ανησυχίες των εταιρειών της χώρας για τις μελλοντικές προοπτικές της εγχώριας οικονομίας. Επισημαίνει την επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης, την ύφεση της Ιαπωνίας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ με το χρέος.
Η Bundesbank προβλέπει επιπλέον, ότι η γερμανική οικονομία θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στους
επόμενους μήνες, αφού εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά την επενδυτική προθυμία και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, η οικονομία της Γερμανίας παρουσίασε κατά τον τελευταίο τρίμηνο του έτους, ανάπτυξη κατά 0,2%, με την ανησυχία να εντείνεται ότι σύντομα μπορεί και αυτή, όπως και η συνολική οικονομία της ευρωζώνης, να εισέλθει σε υφεσιακούς ρυθμούς.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...