Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

''Δεν βάζω την υπογραφή μου,ούτε σε μία απόλυση"



«Η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα δεν αποτελεί συγκυριακή πολιτική, όπως εμφανίζεται σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκης, επισημαίνοντας πως το 2013 θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης περίπου 30.000 άτομα, ενώ οι κενές θέσεις δεν θα καλυφτούν με νέες προσλήψεις.
Ο κ. Μανιτάκης δήλωσε στη Βουλή, ότι αυτά που έχουν αποφασιστεί, αφορά όλους όσους προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό, ενώ η κινητικότητα στοχεύει στο να μην γίνουν αθρόες και άκριτες απολύσεις, καθώς και στον εξορθολογισμό της διοίκησης.
Όσες μετακινήσεις πραγματοποιηθούν, θα πρέπει να έχουν όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται, ενώ θα απουσιάζει κάθε είδους «ρουσφετιού». «Θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, ένας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ένας από το υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε
χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο κ. Μανιτάκης δεν δίστασε να διαβεβαιώσει τους δημόσιους υπαλλήλους, πως «Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης 150.000 υπαλλήλων. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει πια, ούτε με την Τρόικα, γιατί έχει καλυφθεί ο αριθμός των 150.000 που ζητούσαν παλιά, από τις συνταξιοδοτήσεις», ενώ πρόσθεσε: «Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου, ούτε σε μία απόλυση! Με τη δική μου υπογραφή γίνεται μετάταξη».
Όπως διευκρίνισε, πριν την «εποχή» του Μνημονίου, οι υπάλληλοι που εργάζονταν για το δημόσιο, ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο, ενώ τώρα έχουν περιοριστεί στους 630.000.
Τέλος, όσον αφορά τα «πυρά» που δέχεται, οργισμένος είπε: «Γιατί κάνετε αντιπολίτευση σε μένα όταν αγωνίζομαι να μη γίνουν απολύσεις. Είναι κοινός ο στόχος…».
Χωρίς να αμφισβητείται η νομιμότητα της πρόσληψης των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη. Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες προστασίας του πολίτη. Ωστόσο, οι ένστολοι που απασχολούντα σε διοικητικά καθήκοντα θα πάνε πίσω στις μονάδες τους, όπου  θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε διοικητικούς υπαλλήλους στην παιδεία και στον ΕΟΠ
city press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...