Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Συγχαρητήρια Αχμαντινετζάντ στον επικεφαλής της Χαμάς

Συγχαρητήρια Αχμαντινετζάντ στον επικεφαλής της Χαμάς 

Για την θαρραλέα αντίσταση στις ισραηλινές επιθέσεις


Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε στον πολιτικό επικεφαλής της Χαμάς, στη Γάζα ότι, στα οκτώ μερόνυκτα που διήρκεσε η ένοπλη αναμέτρηση με το Ισραήλ, καταδείχθηκε ότι αυτό δεν διαθέτει άλλη επιλογή, παρά να «υποκύψει» στα δικαιώματα των Παλαιστίνιων --«ιδίως σε αυτό να αποκτήσουν το κράτος τους», μεταδίδει απ την Τεχεράνη το πρακτορείο IRΝΑ, σήμερα.
Στην αναμέτρηση αυτή οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφθασαν τελικά τους 163.
Ανάμεσά στους Ισραηλινούς, οι νεκροί είναι έξι.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ισμαήλ
Χανίγια, ο Αχμαντινετζάντ, που τού κάνει σπάνια τηλεφώνημα, υπογράμμισε «την αντίσταση και την επιμονή, που επέδειξαν οι Παλαιστίνιοι», ενώ χαρακτήρισε «ξένο σώμα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής το Ισραήλ».

Από το βήμα της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ πρόσφατα ο ιρανός πρόεδρος ζήτησε «το Ισραήλ να αποβληθεί από τη Μέση Ανατολή».

Τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, ο ιρανός πρόεδρος χαρακτήρισε «οργανωμένη τρομοκρατία».

Έχει προηγηθεί (την Τετάρτη) ευχαριστήριο μήνυμα του εξόριστου στελέχους της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, προς τον ιρανό πρόεδρο, για τον εξοπλισμό αλλά και τη χρηματική στήριξη προς την παλαιστινιακή οργάνωση. 
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...