Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Χατζηδάκης: «Η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη δεν είναι διαπραγματεύσιμη»

«Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Η χώρα μας εισήλθε σε μια νέα, ελπιδοφόρα εποχή» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης  Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Harvard Club» της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου της Capital Link, με τίτλο «Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στο «Metropolitan Club», όπου κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Χατζηδάκης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των απανταχού ομογενών και στη στήριξη που προσφέρουν στον τόπο καταγωγής τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα δεν
είναι χαμένη υπόθεση και αυτό απέδειξε ο ελληνικός λαός με τις μεγάλες θυσίες του».
«Τώρα, ήρθε η ώρα της ελπίδας και της ανάπτυξης» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και στο νομοθετικό πλαίσιο για επενδύσεις, υπογραμμίζοντας τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, το λεγόμενο «fast track», που διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές με τη γρήγορη έκδοση των απαιτούμενων αδειών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, στην προώθηση επενδυτικών συνεργασιών και ευκαιριών ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε το «Capital Link Leadership Award» για το 2012 στον Ελληνοαυστραλό Ανδρέα Λιβέρη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical Company, για τον ηγετικό του ρόλο ως ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative).
Ο κ. Λιβέρης, με μια συγκινητική ομιλία, γεμάτη περηφάνια για τις εθνικές και πολιτιστικές του καταβολές, ανέπτυξε τους σκοπούς του «Hellenic Initiative», που δημιούργησε μαζί με τέσσερις άλλους διακεκριμένους επιχειρηματίες και με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας και τη βελτίωση της εικόνας της σε διεθνές επίπεδο.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το «Hellenic Initiative» είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας, του οποίου το όραμα, μέσα από τη γενναιοδωρία της Ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής Κοινότητας, έχει σκοπό να προσφέρει ουσιαστική ενθάρρυνση και οικονομική ενίσχυση για τη διατήρηση οργανώσεων και προγραμμάτων, καθώς και να εμπνεύσει την επιχειρηματική ανάπτυξη που θα επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ευημερία του ελληνικού έθνους.
Ο κ. Λιβέρης προσκάλεσε τους απόδημους Έλληνες και τους φιλέλληνες να χρησιμοποιήσουν όλες τις ικανότητες και δυνατότητές τους για να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό και κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κάνοντας παραλληλισμό μεταξύ της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα και της Μεγάλης Ύφεσης του παρελθόντος στην Αμερική, τόνισε την ανάγκη «να επιτευχθεί ταυτόχρονα: ανακούφιση, ανάκαμψη και μεταρρύθμιση, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα στη χώρα».
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κορωνοϊός: Καταρρίπτουν καθημερινά θλιβερά ρεκόρ οι ΗΠΑ - Η πανδημία σαρώνει Βραζιλία, Μεξικό

Την παραμονή της εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας, η χώρα κατέγραψε 728 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατρι...