Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ολοι εναντίον όλων με δηλώσεις και σχόλια


Α. Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του. Μ. Χρυσοχοΐδης: Οδηγούμαστε σε διάλυση.

Α. Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του. Μ. Χρυσοχοΐδης: Οδηγούμαστε σε διάλυση.
Τα χαρακτηριστικά μιας... νέας Βαβέλ αποκτά με ταχείς ρυθμούς το ΠΑΣΟΚ, εν όψει -όχι μόνο- της κρίσιμης ψηφοφορίας για την έγκριση των νέων μέτρων.
Κορυφαία στελέχη και βουλευτές δεν αφήνουν πια ούτε μέρα που να μην προκαλούν με τις δηλώσεις τους ταραχή στην Ιπποκράτους, προαναγγέλλοντας στην πραγματικότητα τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ από την «επομένη» της ψηφοφορίας.
Παρότι διαφαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα στηρίξει με τη θετική ψήφο της την κυβέρνηση στη μετέπειτα πορεία για την εφαρμογή των μέτρων, εντούτοις στο εσωκομματικό πεδίο το ΠΑΣΟΚ... φλέγεται από τη σύγκρουση των πολλών «γραμμών» - «και των προσωπικών
φιλοδοξιών, αφού ισχύει και σήμερα η ρήση του Πάγκαλου ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουμε 7 πρωθυπουργήσιμους», υποστηρίζει στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου. Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να δώσει μία ακόμη δύσκολη μάχη στην πορεία προς το Συνέδριο και με αρκετά ανοιχτά μέτωπα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, για παράδειγμα, εκτιμά ότι οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν από την Τετάρτη και μετά.
Σ. Ξυνίδης: Επίθεση κατά πάντων
Σ. Ξυνίδης: Επίθεση κατά πάντων
Ο πρώην υπουργός από την περασμένη Κυριακή (με συνέντευξή του στο «Εθνος») έχει δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ (έτσι όπως είναι σήμερα) έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τη δημιουργία νέου κόμματος, αν και στενοί του συνεργάτες τον προτρέπουν να αναμετρηθεί στο εσωτερικό. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Λοβέρδος θα ψηφίσει τα μέτρα, μάλιστα δεν αμφισβητεί την ορθότητα της στάσης του Ευ. Βενιζέλου να παροτρύνει επίμονα τη ΔΗΜΑΡ να αλλάξει στάση και να υπερψηφίσει το πακέτο.
Ιδιαίτερα σκληρή στάση πάντως προς την Ιπποκράτους εξακολουθεί να κρατά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χθες προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται μαθηματικά στη διάλυση. «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο», επεσήμανε και, αναφερόμενος στις συζητήσεις για το θέμα της ηγεσίας, εξαπέλυσε πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για «ορισμένα κρίσιμα λάθη που τον οδήγησαν σε στρατηγικά αδιέξοδα».
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τάσσεται υπέρ της ψήφισης των μέτρων, ενώ στελέχη τον κατηγορούν ότι προετοιμάζεται να γίνει υπουργός του Σαμαρά. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συνιστώσα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», πιστεύει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε χθες με σφοδρότητα στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που στην επιστολή αποχώρησής της είχε τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε μικρό παράρτημα της Κεντροδεξιάς.
Ο νεαρός βουλευτής Αρκαδίας χαρακτήρισε την πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ «κρατικοδίαιτη που περνούσε από θέση σε θέση επί 30 χρόνια και άφησε τα απόνερα σε μας να τα διαχειριστούμε».
Επί όλων ήταν δε η επίθεση του έτερου πρώην Γραμματέα, Σ. Ξυνίδη, ο οποίος δεν άφησε στο απυρόβλητο τους κ. Βενιζέλο, Σκανδαλίδη, Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδο.
Γ. ΔΑΤΣΕΡΗΣ
Κλείνει ένας ιστορικός κύκλος
Εντονη κριτική σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που επί της ουσίας αμφισβητούν χωρίς περιστροφές τις επιλογές του κ. Βενιζέλου, άσκησε χθες μιλώντας στον «Real» ο Γ. Δατσέρης.
Ο επικεφαλής Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του κόμματος, με τη χαρακτηριστική φράση: «Την Πέμπτη κλείνει ένας ιστορικός κύκλος ευθύνης του ΠΑΣΟΚ».
Οπως διευκρινίζει, αυτό που εννοεί είναι ότι με την ψήφιση των μέτρων πολλά θα αλλάξουν στο πολιτικό σκηνικό και λόγω της στάσης της ΔΗΜΑΡ. Οι γνωρίζοντες ερμηνεύουν τη φράση του αυτή και ως προανάκρουσμα για την ευρύτερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Αλλωστε, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο υπεύθυνος για την οργάνωση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεν απέκλεισε χθες στο Mega την πιθανότητα να αναλάβει ο Ευ. Βενιζέλος καθήκοντα αντιπροέδρου στην κυβέρνηση και άλλα στελέχη υπουργικά καθήκοντα
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου