Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Guardian: Δυστυχισμένος ο νέος χρόνος για την Ελλάδα




Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει τα εμπόδια που συναντά το κούρεμα του ελληνικού χρέους άρθρο της βρετανικής Guardian.

Ο αρθρογράφος Nils Pratley σημειώνει ότι η Ελλάδα παλεύει να πείσει τους ιδιώτες επενδυτές να αποδεχθούν τελικά το κούρεμα κατά 50% στο ελληνικό χρέος και αναφέρεται στις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η συμφωνία διάσωσης χρειάζεται να υπογραφεί διαφορετικά θα είμαστε έξω από τις αγορές, έξω από το ευρώ. Η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη. Αυτό ήταν το δυστυχισμένο μήνυμα για την νέα χρονιά της ελληνικής κυβέρνησης και πιθανώς δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μία ακόμη απόπειρα για να πιέσει τους ψηφοφόρους να δεχθούν ακόμη βαθύτερα μέτρα λιτότητας. Περισσότερο ακούστηκε σαν μία έκκληση στους κατόχους ελληνικών ομολόγων του ιδιωτικού τομέα να βιαστούν και να δεχθούν 50% κούρεμα στις επενδύσεις τους» γράφει ο Nils Pratley.

Το άρθρο υπογραμμίζει ότι αν και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο εντούτοις ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα. «Αυτό ταχύτατα γίνεται ένας σοβαρός πονοκέφαλος καθώς η επόμενη δόση, που πρέπει να γίνει πριν από την ωρίμανση ελληνικών ομολόγων αξίας 14 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου, θα καθυστερήσει χωρίς αυτό και στην πραγματικότητα η Ελλάδα θα βρίσκεται προς την έξοδο της από το ευρώ».

Ο αρθρογράφος της Guardian αναφέρεται και στις πρόσφατες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


«Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς αν η συμφωνία του Οκτωβρίου για το χρέος μπορεί ακόμη και να επιβιώσει τους επόμενους τρεις μήνες» καταλήγει το άρθρο.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...