Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται κι άλλα επώδυνα μέτρα λέει η Βάσω Παπανδρέου και ασκεί κριτική

Έρχονται κι άλλα επώδυνα μέτρα λέει η Βάσω Παπανδρέου και ασκεί κριτική. θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ αν είχαν ληφθεί άμεσα μέτρα το 2009, είπεΣκληρή κριτική στη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου άσκησε εκ νέου η συνονόματη του, Βάσω Παπανδρέου, η οποία είπε ότι αν είχαν ληφθεί περιοριστικά μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, τότε η χώρα ίσως να μη χρειαζόταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Έχουμε ψηφίσει επώδυνα μέτρα και θα ψηφίσουμε κι άλλα επώδυνα μέτρα. Το θέμα είναι τα μέτρα αυτά να έχουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς μέχρι τώρα, πάμε από το κακό στο χειρότερο», είπε η κα Παπανδρέου με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». «Φέτος είμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήμασταν ένα χρόνο πριν. Σήμερα έχουν εξασθενήσει και ο πολίτης και η χώρα. Άρα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε θα πρέπει να οδηγούν κάπου», τόνισε.
Μάλιστα, η κα Παπανδρέου υποστήριξε ότι από την Ευρώπη προετοιμάζεται η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημείωσε, ωστόσο, ότι «δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούμε εκτός ευρώ τώρα». «Οι εταίροι μας δεν είναι έτοιμοι να μας αποβάλλουν γιατί το κόστος αποβολής της Ελλάδας τώρα είναι ακόμη, ευτυχώς, μεγαλύτερο από το κόστος της βοήθειας ώστε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση», δήλωσε.
Η κα Παπανδρέου, σημείωσε ακόμη ότι «θα έπρεπε να έχουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να δεχόμαστε οτιδήποτε μας λένε και σε λίγο να αποδεικνύεται ότι δεν έχουν υλοποιηθεί αυτοί οι στόχοι. Δεν είναι δυνατόν να ακολουθούμε μία πολιτική που οδηγεί στην ύφεση και να λέμε ότι θα αυξήσουμε τα έσοδα και θα μειώσουμε περαιτέρω τις δαπάνες».
«Θα μπορούσε στις αρχές της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ να ελεγχθεί η κατάσταση υπό κάποιους όρους. Να πάρουν μέτρα, όχι τα μέτρα που παίρνουμε τώρα, αλλά μέτρα περιοριστικά, μέτρα αναπτυξιακά και να υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία να μπορούσε να διαχειριστεί κρίσεις» επισήμανε ακόμη.

Σχολιάζοντας την απόφαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν στη Βουλή ορισμένες τροπολογίες, η κ. Παπανδρέου είπε: «Δεν είναι δυνατόν η Κοινοβουλευτική Ομάδα να θεωρείται ότι απλώς θα σηκώνει το χέρι κάθε φορά και να έρχονται οι νόμοι ή οι τροπολογίες τόσο πρόχειρα. Χρειάζεται μία καλύτερη προετοιμασία, χρειάζεται να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και υπεύθυνοι».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τη διαδοχή του κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι ο νέος αρχηγός που θα προκύψει «θα πρέπει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να δώσει μία καλύτερη προοπτική στο ίδιο το κόμμα». «Τον Γ.Παπανδρέου τον τιμώ, τον εκτιμώ, αλλά πλέον θα πρέπει να αφήσει το κόμμα», πρόσθεσε.
Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, η κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι χρειάζεται «μία κυβέρνηση με λιγότερα άτομα, ικανά να ανταποκριθούν στις καταστάσεις».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...