Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

«Το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί»




Να δώσουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας κάλεσε τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ζαφειριάδη το πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα είναι το μη μισθολογικό κόστος. «Το πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι οι μισθοί των εργαζομένων, οι οποίοι άτυπα έχουν μειωθεί σημαντικά με πολλούς τρόπους. Είναι το μη μισθολογικό κόστος και τα αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Όσο τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων παραμένουν διπλάσια σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η γραφειοκρατία δυσχεραίνει κάθε νέα δραστηριότητα, τα δημόσια ελλείμματα οδηγούν σε πολιτικές υπερφορολόγησης που στραγγαλίζουν την παραγωγική βάση, η ρευστότητα εκλείπει και το κράτος παρεμβαίνει ασφυκτικά στη λειτουργία της αγοράς, το πρόβλημα δε θα αντιμετωπισθεί και θα επιφέρει το κλείσιμο πολλών ακόμα επιχειρήσεων και την ανεργία σε χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους» σημείωσε ο Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...