Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος: Θα έχουμε καλά νέα για το PSI


Παπαδήμος: Θα έχουμε καλά νέα για το PSI

Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το PSI εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας προς τιμή του διπλωματικού σώματος και σε ερώτηση «πως πάνε οι διαπραγματεύσεις», ο κ. Παπαδήμος είπε: «Πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα προς το τέλος της εβδομάδας. Το πολύ στις αρχές της επόμενης».
 
Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι θα είναι η τελευταία φορά που ο κ. Νταλλάρα θα έρθει στην Αθήνα για το PSI, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Πιστεύω πως ναι, αν και η συμφωνία μπορεί να κλείσει και από μακριά».

O Λ.Παπαδήμος ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τα όσα διαμείφθηκαν στις συνόδους του Eurogroup και του Ecofin αλλά και στις συζητήσεις που είχε νωρίτερα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα.

Aπό τις συζητήσεις θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν ήταν παρόντες οι αρχηγοί των κομμάτων, πλην του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, αφού ο κ. Γ. Παπανδρέου βρισκόταν στην Κόστα Ρίκα, ο κ. Αντ. Σαμαράς στη Μόσχα (μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα) και οι αρχηγοί των Αριστερών κομμάτων δεν παρέστησαν. Παρέστησαν όμως οι υπουργοί κκ. Τ. Γιαννίτσης, Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Γκιουλέκας και ο κ. Κ. Μητσοτάκης.
Ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που είχε ο Πρωθυπουργός τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής. Ο κ. Καρατζαφέρης σ΄ ένα πηγαδάκι από δημοσιογράφους έλεγε ότι το πιο σοβαρό είναι τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι ο ίδιος θα συμφωνήσει σε όποιο αποτέλεσμα της διαβούλευσης που θα έχει ο Πρωθυπουργός.

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου εάν διάβασε αυτός το υπόμνημα, (όπως δεν έκανε ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης) είπε ότι το διάβασε, «αλλά φαίνεται ότι άλλοι δεν το διάβασαν» και έφερε το παράδειγμα του κ. Κ. Σημίτη που εάν το διάβαζε, όπως είπε, δεν θα έλεγε αυτά που είπε για το έλλειμμα.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...