Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Όλι Ρεν: Πιέστε τους έλληνες πολιτικούς για να μην εκτροχιαστεί η διάσωση

      
Όλι Ρεν: Πιέστε τους έλληνες πολιτικούς για να μην εκτροχιαστεί η διάσωσηΈκκληση προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα να πιέσουν τους Έλληνες πολιτικούς να υλοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μην εκτροχιαστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, απηύθυνε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.


«Οι Έλληνες έχουν κάνει πολλά. Αν δεν σημειώνουν πρόοδο, αυτό οφείλεται σε εγχώριους πολιτικούς λόγους. Είναι κρίσιμης σημασίας τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να επικοινωνήσουν με τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα για να πείσουν τους ηγέτες τους να δεσμευτούν ρητά στο ευρωπαϊκό πακέτο αρωγής», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Ειδάλλως, μπορεί να αποτύχει το πρόγραμμα και αυτό δεν θα βοηθήσει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη», προειδοποίησε.
Ερωτηθείς αν τα μέτρα λιτότητας που έχουν ζητηθεί από την Ελλάδα είναι σκληρά, ο Όλι Ρεν ανέφερε πως «θα πρέπει να δώσουμε στους Έλληνες το περιθώριο ελιγμών για να μεταρρυθμίσουν τη χώρα τους».

Τόνισε, ωστόσο, πως είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των δαπανών που έχουν τεθεί. «Η εμπειρία μας όσον αφορά στις δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και αλλού στον κόσμο μάς λέει ότι είναι καλύτερα να εφαρμόζονται γρήγορες, σκληρές μεταρρυθμίσεις παρά να χρειαστεί να πληρώσουμε τα λάθη τους παρελθόντος για ένα μεγάλο διάστημα», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...