Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Νευρικότητα στο ΠΑΣΟΚ φέρνουν ΕΛΤΑΤ και διαδοχή




Τα σενάρια περί ανασχηματισμού, η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι εξελίξεις μετά την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να στείλει το φάκελο με τις καταγγελίες για «φουσκωμένο» έλλειμμα την περίοδο του 2009 έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στο ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα κορυφαία στελέχη, ακόμα και οι δελφίνοι, με δηλώσεις του τάσσονται στο πλευρό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως θα γίνει «μακελειό» στην περίπτωση που πειράξουν τον Γ. Παπανδρέου.

Όταν η συζήτηση πηγαίνει στην επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή ηγεσίας τότε τα πράγματα αλλάζουν. «Θα πηγαίναμε καλύτερα στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία» δήλωσε ο υπουργός υγείας σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Α. Διαμαντοπούλου: Τάχθηκε εναντια στις εκλογές
«Αυτή την ώρα δεν έχει καμία σημασία κανένα παιχνίδι εξουσίας, ούτε κομματικής ούτε κυβερνητικής», ανέφερε στην ομιλία της η υπουργός Παιδείας, συμπληρώνοντας ότι «η ενότητα της χώρας προέχει». «Εκλογές σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα ήταν μία πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού», εκτίμησε η κ. Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση «οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές».

Η ίδια επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι η ψήφιση της νέας δανειακή σύμβασης των 139
δισεκατομμυρίων, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για τη διαμόρφωση των όρων και των χρονοδιαγραμμάτων που θα προβλέπονται. Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν στην κοινή προσπάθεια και καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση των όρων, αφού, όπως είπε, «η επόμενη ημέρα απαιτεί χρονοδιάγραμμα και δεν είναι ημέρα της επαναδιαπραγμάτευσης».

«Όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου», επεσήμανε η υπουργός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης που έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον Γ. Παπανδρέου δήλωσε δυστυχής που είναι που είναι υπουργός ανάπτυξης σε μια χώρα που έχει ύφεση. Αναφέρθηκε παράλληλα σε δημόσιους οργανισμούς οι οποίοι δεν προσφέρουν και παραμένουν ανοιχτοί.



«Καρφιά» εναντίον υπουργών του ΠΑΣΟΚ πέταξε ο Χ. Καστανίδης υποστηρίζοντας πως κανείς δεν μιλούσε στις συνεδριάσεις του υπουργικού, συμφωνώντας με τις αποφάσεις του τότε Πρωθυπουργού. «Όταν αποχώρησε όμως τότε όλοι ανακάλυψαν πως ήταν λάθος η πολιτική που ακολουθήθηκε» δήλωσε ο πρώην υπουργός.



Ασπίδα προστασίας στον Γ. Παπανδρέου πρόσφερε και ο Δ. Ρέππα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

«Είναι ντροπή. Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από προσώπου γης. Ο Παπανδρέου ήταν εκείνος που ζήτησε να γίνει τάχιστα η έρευνα για τα CDS» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.


Real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...