Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πού είναι ο Α. Λοβέρδος;

Πολύ χαμηλά επιχειρεί ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος να κρατήσει τους τόνους των ποικίλων αντιπαραθέσεων στο χώρο του δημοσίου συστήματος Υγείας, εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων στο εσωκομματικό "μέτωπο" του ΠΑΣΟΚ και της άφιξης της τρόικας.
Είναι από τις ελάχιστες φορές στη θητεία του Αν. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας κατά τις οποίες ο ίδιος προσπαθεί πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας να διαχειρισθεί τα θέματα της αρμοδιότητάς του.
Αφού διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους του κλάδου τους θα μείνει τελικά ανοιχτό και θα επανεξετασθεί στο μέλλον, ο υπουργός Υγείας απέφυγε κάθε εμπλοκή του στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους ακόμη και στην νέα "κόντρα" του υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές του ΕΣΥ, οι οποίοι εμφανίζονται τώρα να "σκληραίνουν" τη στάση τους και να αρνούνται πλέον να εφοδιάσουν με ιατροτεχνολογικό υλικό όλα εκείνα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, δεν πληρώνουν.
Ο Αν. Λοβέρδος δεν εμφανίζεται στο προσκήνιο για τα "καυτά" θέματα της επικαιρότητας στην Υγεία και το πλέον χαρακτηριστικό γεγονός είναι ότι ο υπουργός Υγείας απέφυγε αυτή τη φορά να απαντήσει επί της ουσίας ακόμη και στις αιτιάσεις του διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου Μιχ. Κόκκινου, ο οποίος υπέβαλε τελικά την παραίτησή του, επικαλούμενος δραματική έλλειψη προσωπικού στο ίδρυμα και παντελή αδιαφορία εκ μέρους του υπουργείου Υγείας.

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...