Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Βενιζέλος: Προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και της επόμενης γενιάς

      
Βενιζέλος: Προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και της επόμενης γενιάςΕπισκόπηση όλων των ανοικτών θεμάτων (δημοσιονομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, ζητήματα που συνδέονται με τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα, ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και την επανακεφαλαιοποίησή του, διαρθρωτικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα), έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, υπάρχουν στη διαπραγμάτευση δύο απαράβατες αρχές:

• Η αταλάντευτη υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος όταν αυτό συγκρούεται ή αντισταθμίζεται με ιδιωτικά συμφέροντα, όπως είναι για παράδειγμα τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων των τραπεζών

• Η προστασία του μέλλοντος των παιδιών μας, γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, οι οποίες τελικά στρέφονται εναντίον της νέας γενιάς»

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς στις απαιτήσεις της τρόικας για τον κατώτατο και τον 13ο και 14ο μισθό, επισήμανε ότι «όταν προωθούμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και βοηθούμε την ανταγωνιστικότητα, μειώνουμε την πίεση πάνω στους μισθούς, πάνω στους εργαζομένους.

Επίσης, να καταλάβουμε πως η αγορά εργασίας δεν περιλαμβάνει μόνο τους εργαζόμενους - και μάλιστα τους προστατευμένους εργαζόμενους όταν πρόκειται για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα- αλλά περιλαμβάνει και τους ανέργους, περιλαμβάνει και τη νέα γενιά. Και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».

Παράλληλα, είπε, με τα μέτρα που θα ληφθούν δεν πρέπει να βαθαίνει η ύφεση, αλλά, αντίθετα, πρέπει η ύφεση να περιοριστεί και η οικονομία να βρεθεί πιο κοντά σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας τις επόμενες μέρες καθοριστικές για την επόμενη δεκαετία, ζήτησε «την πραγματική συστράτευση των κομμάτων (που στηρίζουν την κυβέρνηση), των κοινωνικών εταίρων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης». Διότι, πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον άλλον. Κανένα κόμμα πίσω από άλλο κόμμα, κανένα πολιτικό πρόσωπο πίσω από άλλο πολιτικό πρόσωπο». Επανέλαβε δε την εκπεφρασμένη άποψή του, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης.

«Όποιος μπορεί να "τραγουδήσει" υπέρ της χώρας να έρθει να το κάνει τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...