Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ράιχενμπαχ: Η Ευρώπη πρέπει να δείξει υπομονή με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

O επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ARD, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προχωρούν με αργούς ρυθμούς, αλλά ο ελληνικός λαός έχει θυσιάσει πολλά και η Ευρώπη πρέπει να δείξει υπομονή.

«Τα πράγματα προχωρούν αργά, δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα», δήλωσε ο κ. Ράιχενμπαχ.

«Πρέπει να είμαστε πιο γενναιόδωροι με τα χρονικά περιθώρια των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Ράιχενμπαχ έχει προανήγγειλει παρεμβάσεις για την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, ενώ υπογράμμιζε την ανάγκη βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.

Ο κ. Ράιχενμπαχ εκτιμά πως μέχρι τα τέλη του 2013 η Ελλάδα μπορεί να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του χάσματος ανταγωνιστικότητας, δεδομένου μάλιστα ότι από το 2010 το μοναδιαίο κόστος εργασίας περιορίζεται ταχύτερα απ' ό,τι στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, όπως είναι σαφές και από τις σημερινές του δηλώσεις, αναγνωρίζει ότι η παρατεταμένη ύφεση προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις σε εισοδηματικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο και ζητεί να τεθούν φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί στόχοι και χρονοδιαγράμματα.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...