Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Επιθετικοί οι Τροϊκανοί, απαιτούν την εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών!

 Στη βαριά σκιά του σκληρού πακέτου μέτρων που απαίτησαν χθες οι δανειστές μας θα γίνουν οι επόμενες αλλεπάλληλες συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έως και την Τετάρτη.

Γραμμή του υπουργείου είναι οι απαιτήσεις της Τρόικας που καταργούν και την τελευταία δικλείδα προστασίας των Ελλήνων εργαζομένων να συζητηθούν βήμα - βήμα, με επιχειρήματα και τεκμηρίωση βάσει των αριθμών.

Πάντως χθες Τόμσεν και Μορς ανυποχώρητοι και επιθετικοί ζήτησαν μείωση του κατωτάτου μισθού από τα 751 ευρώ, κατάργηση 13ου-14ου μισθού ή δραστική περικοπή τους, ψαλίδι σε ΔΕΚΟ -τράπεζες , μείωση των αμοιβών στις κλαδικές συμβάσεις , κατάργηση της 6μηνη ισχύος των συμβάσεων μετά τη χρονική λήξη τους και μείωση επικουρικών 15% .

Οι αξιωματούχοι της Τρόικας ουσιαστικά αγνόησαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ότι κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι υπερασπίζονται από κοινού κατώτατο μισθό και δώρα και ότι περαιτέρω μείωση μισθών από αυτή που έχει ήδη συντελεστεί θα βαθύνει την ύφεση.

Μετά από αυτή την δραματική εξέλιξη , σύμφωνα με κύκλους τους υπουργείου Εργασίας, το βάρος για τον χειρισμό της διαπραγμάτευσης πέφτει στο Μέγαρο Μαξίμου

Πάντως στη σημερινή συνάντηση , η ελληνική πλευρά ζήτησε από την Τρόικα να περιμένει την ολοκλήρωση του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων για να λάβει απάντηση από τον Τόμσεν ότι ως τώρα δεν αποφασίστηκε τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έστειλε μήνυμα στους κοινωνικούς εταίρους. «Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας, κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι τις δυσκολίες της χώρας και να πάμε σε αποφάσεις πιο γρήγορα».

Η σημερινή συνάντηση επικεντρώθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%. Η Τρόικα ζήτησε από τον υπουργό να καταθέσει επιχειρησιακό σχέδιο για να μετρηθεί πόσο επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα η μείωση των εισφορών όχι μόνο φέτος αλλά ως το 2014.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...