Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Υπέρ της ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς τάσσεται ο Καστανίδης


thumb

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ ο Χ.Καστανίδης, ενώ εστίασε στην ανάγκη ανασύνταξης της κεντροαριστεράς πάνω στο δίλημμα «δημοκρατία ή αγορές».
«Θα ήταν αστόχαστο να σκεφθεί κανείς ότι όσοι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την κεντροαριστερά στην Ελλάδα, θα είναι απόντες από τα μεγάλα στοιχήματα», απάντησε αινιγματικά σε σχετική ερώτηση.
Σε ερώτηση που του έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης της εφημερίδας "Free Sunday" σχετικά με τις δηλώσεις του Κώστα Σημίτη, περί μοιραίου λάθους στο μνημόνιο, ανέφερε πως δεν σκοπεύει να τον αποδομήσει, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού.
«Έχω μάθει στη ζωή μου να μην αποδομώ τίποτε που ανήκει στην ιστορία μου, την προσωπική και τη συλλογική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χ.Καστανίδης.
«Με τον Κώστα Σημίτη παρά το γεγονός ότι τον στήριξα όταν εκλέχθηκε, όταν ακόμη κανένας δεν έκανε λόγο και δεν χρησιμοποιούσε στο έρκος των οδόντων τη λέξη εκσυγχρονισμός, διαφώνησα, συγκρούστηκα μαζί του, αποχώρησα από την κυβέρνηση, για λόγους που είναι ευρύτερα γνωστοί, αλλά ουδέποτε τον αποδόμησα. Γιατί κι αυτός είναι κομμάτι της ιστορίας, της συλλογικής ιστορίας και της προσωπικής μου ζωής. Κατά τον ίδιο τρόπο, ούτε τώρα θα τον αποδομήσω» πρόσθεσε.
«Έχω μάθει να σέβομαι τα διαδοχικά βήματα στη ζωή μας, στη συλλογική ζωή και στην προσωπική ζωή. Και υπολογίζω ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας από μας, άρα και ο ίδιος ο Σημίτης, σε σχέση με την ιστορία του κόμματος του οποίου ηγήθηκε», συμπλήρωσε.
«Κατά την άποψη μου, ο κ. Σημίτης δικαιούται να εκφράζει την άποψη του ότι θα έπρεπε να ήταν
καλύτερο το Μνημόνιο, αλλά θα έπρεπε να προστρέξει εκείνη τη δύσκολη περίοδο του Μαίου του 2010 να προσφέρει τις πολύτιμες εμπειρίες του πρώην πρωθυπουργού» κατέληξε.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...