Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, «αυτή η προοπτική δεν μπορεί να έλθει αυτόματα και συγχρονισμένα σε όλη την Ευρώπη, θα έλθει ως αποτέλεσμα διαδοχικών και συντονισμένων σε κάθε φάση χτυπημάτων σε εθνικό επίπεδο». Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη ότι «ζητούμενο είναι να τεθεί στο επίκεντρο του αγώνα η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η κατάκτηση της εργατικής εξουσίας που μπορεί να εκφράσει και τα συμφέροντα των συμμάχων της, όπως αυτοί προσδιορίζονται σε κάθε χώρα, ανάλογα με τις εξελίξεις στην ταξική διάρθρωση».
Κατά την ίδια, «η αιτία της κρίσης στην Ελλάδα, που είναι χώρα συγκριτικά μικρή και παραγωγικά πιο αδύναμη στα πλαίσια της ΕΕ και γι' αυτό υπόκειται και στις συνέπειες του μεγαλύτερου ανταγωνισμού, είναι η ίδια με την κρίση στην Ιταλία που θεωρείται η τρίτη οικονομία στα πλαίσια της ΕΕ, η ίδια με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, η ίδια με την κρίση που απειλεί τη Γαλλία. Έχει την αιτία ως πηγή, με την κρίση της Αργεντινής, της Ρωσίας, της Ταϊλάνδης, των τίγρεων της Ανατολικής Ευρώπης».
Στην Ελλάδα, είπε, «έχουμε τρικομματική κυβέρνηση από τα δύο αστικά κόμματα εξουσίας και ένα μικρό εθνικιστικό κόμμα, αντικομουνιστικό και ρατσιστικό που είναι ο λαγός του συστήματος. Με πρωθυπουργό τραπεζίτη, που πριν λίγο καιρό ήταν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Η κ. Παπαρήγα εκτιμά ότι η κρίση «είναι μια ευκαιρία, μια σοβαρή δυνατότητα να κατανοηθούν τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, η αναρχία της παραγωγής».
eklogika
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου