Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Παπουτσής: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς κόκκινες γραμμές

      
Παπουτσής: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς κόκκινες γραμμές«Το αποτέλεσμα για την κοινωνία θα είναι ακόμη πιο επώδυνο εάν δεν καταφέρουμε άμεσα να ενισχύσουμε τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους. Διαφορετικά, θα εγκλωβιστούμε στην ύφεση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής σε συνέντευξη του στην Ισοτιμία.

Ο κ. Παπουτσής επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι η σωτηρία της χώρας «μαζί με τους πολίτες της» επεσήμανε ότι για να υπάρξει ανάκαμψη και πρόοδος «θα πρέπει να μην αφήσουμε πίσω μας τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι για αυτό το λόγο «υπάρχουν και κόκκινες γραμμές και ιδεολογία». Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς κόκκινες γραμμές. Για το ΠΑΣΟΚ κόκκινη γραμμή είναι το κοινωνικό κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη… Ακόμη και σε αυτές τις τρομερά δύσκολες συνθήκες πρέπει να εξαντλούμε τα περιθώρια για την υποστήριξή τους».

Όπως σημείωσε «η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουμε στην επόμενη φάση» συμπληρώνοντας ότι «Η ευρωπαϊκή και εσωτερική πραγματικότητα λοιπόν δεν μας αφήνουν περιθώρια επιλογής. Εμείς πρέπει να συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα για την προσπάθεια διάσωσης της χώρας».
Για την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου την οποία χαρακτηρίζει «ένα νέο εγχείρημα για όλους μας» επισημαίνει ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά «πρέπει να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις».
«Δεν πρόκειται για Κυβέρνηση κάποιας ανίερης συμμαχίας ούτε βέβαια προγραμματικής συμφωνίας. Συμμετέχω σε μία Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και ευθύνης για να βγει η χώρα από την κρίση».
Ερωτηθείς για το εάν θα διεκδικήσει την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ απάντησε κατηγορηματικά ότι «είναι εγκληματικό αυτή την περίοδο να στρέφουμε την προσοχή μας στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ». Και συνεχίζει: «Οι εξελίξεις είναι δρομολογημένες όπως προβλέπονται από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου εγγυάται αυτή την πορεία.
Είναι αδιανόητο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα κάποιοι να αναλώνονται στην εσωστρέφεια και να οργανώνουν εσωκομματικές συγκρούσεις...»


Ο Χρήστος Παπουτσής ρωτήθηκε και για την κατάσταση στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, ειδικά μάλιστα για την εντύπωση ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εμφανίζεται μείωση του αριθμού των αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα.

«Ή απελάθηκαν ή έφυγαν οικειοθελώς… Τον τελευταίο χρόνο πάνω από 25 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν απελαθεί. Από την περασμένη Άνοιξη έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στην Αθήνα από την Ελληνική Αστυνομία. Κάθε μέρα ελέγχονται κατά μέσο όρο 400 παράνομοι μετανάστες. Για όσους από αυτούς διαπιστώνεται και οποιαδήποτε παραβατική - παράνομη συμπεριφορά πέρα από τη δρομολόγηση της προσαγωγής τους στις Εισαγγελικές Αρχές, δρομολογούνται κατά προτεραιότητα και οι διαδικασίες διοικητικής απέλασης στις χώρες τους», σημείωσε ο κ.Παπουτσής.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...