Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Απληστίας αποτοξίνωση

Αναζητούσα με ένα φίλο και καλό επιστήμονα μια χρονική περίοδο στην ιστορία του πλανήτη όπου είχε επιτευχθεί κοινωνική δικαιοσύνη ή ένα αξιοπρεπές σύστημα διακυβέρνησης. Εντρυφήσαμε σε κινήματα, συνθήματα, εξεγέρσεις, συρράξεις και όλα αυτά τα αιματοβαμμένα. Εις μάτην, μια μέρα δεν βγήκε ο ήλιος χωρίς αυτό το μοντελάκι με διοικούντες, αντιπολιτευόμενους, διαπλεκόμενους, αντιφρονούντες, και στο κάτω μέρος άπορους, αδύναμους άστεγους και εξαθλιωμένους. Εκατομμύρια σελίδες με μελέτες, λόγους και προτεινόμενες λύσεις, βελτιώσεις σε πολιτικά συστήματα και αίμα σε συγκρούσεις των υπερασπιστών του πλατωνικού ιδεώδους περί ισονομίας, ισοπολιτείας. Τελικά ο μόνος ισολογισμός που ενδιαφέρει και περί αυτού το «μάχεσθαι» είναι ο ατομικός.
Για να μην αδικήσω το είδος μας, ανατρέξαμε σε άλλες δομές: αταξικές, σοσιαλιστικές έως και πρωτόγονες. Εις μάτην ξανά. Οι αταξικές ήταν πολύ άτακτες, οι σοσιαλιστικές έχουν διοικούντες σε παλάτια με πιτσιρίκια να ρουφάνε βενζίνες στους υπονόμους και οι πρωτόγονες κάνουν κλειτοριδοτομές ή σφάζονται σε εμφύλιους θυσιάζοντας ανήλικα στον κάποιο θεό. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο μεγαλύτερος θεός, - σε αυτό τάσσεται έμπρακτα η εκκλησία του Εφραίμ- είναι το κέρδος και πρωτίστως το εύκολο εις βάρος άλλων. Αμήν.
Η μεγαλύτερη πρέζα είναι η Απληστία, η αλόγιστη κτήση και το χρήμα σε όποια μορφή - στο παρελθόν σε γη και ζώα, σήμερα σε ευρωδόλλαρα, ομόλογα κλπ. Πώς δικαιολογείται η μανία πολυεκατομυριούχων να εμπλέκονται σε διαφυγές και υπεξαιρέσεις; Πόσα χρήματα περισσότερα χρειάζεται αυτή η bimba, του ομορφάντρα Σαρκοζί και χώνει την πλαστική μύτη της σε φιλανθρωπικούς λογαριασμούς; Τα κυβερνητικά στελέχη, πόσα υποβρύχια, καλώδια, ανόδια έχουν ανάγκη ώστε να ζήσουν το επιθυμητό lifestyle; Ο κατάλογος είναι μακρύς και ατελείωτος και δεν αφορά το γεωγραφικό μήκος ή πλάτος, αφορά την πάστα μας. Όσα ηθικά πρόσωπα εμφανίστηκαν σε κυβερνητικά σχήματα απλά εκτοπίστηκαν, εξορίστηκαν.

Η Απληστία είναι καθημερινή ληστεία προς πάσα κατεύθυνση, πολλές φορές δαίμονας εαυτού. Μεγιστάνες περνούν τη ζωή τους με μπράβους, κουστωδίες, ζουν σε κρυψώνες και μέσα στη μιζέρια ή σπαταλούν ώρες των ωρών με δικηγόρους και εισαγγελείς. Θύματα και θύτες.
Η Απληστία είναι η μάστιγα του πλανήτη, τον τρώει κάθε μέρα πιο βαθειά, ρυπαίνει για να κερδίσει επιπλέον, μπετώνει τα ποτάμια και τις θάλασσες, μολύνει και τσακίζει τα δάση.
Με την έλευση του νέου έτους δεν έχω παρά να ευχηθώ να βρεθεί η μέθοδος αποτοξίνωσης του ανθρώπου από την Απληστία του.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...