Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συμφωνία κορυφής Λοβέρδου- Βενιζέλου για συμπόρευση, αύριο βλέπουν τον Γιώργο


      
Συμφωνία κορυφής Λοβέρδου- Βενιζέλου για συμπόρευση, αύριο βλέπουν τον ΓιώργοOλοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και κοινή δήλωση των δύο υπουργών και διεκδικητών της θέσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις τους ο μεν Ανδρέας Λοβέρδος είπε «θα συμπορευθώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο», ο δε Βενιζέλος δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσουν από κοινού τα εσωκομματικά ζητήματα.

Ο Ευάγγελος Bενιζέλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιείται «για να αλλάξουμε τους εσωτερικούς ρυθμούς στο ΠΑΣΟΚ. Πρωτοβουλία για να ξαναδώσουμε στην παράταξη μία νέα συλλογικότητα, μία αίσθηση συμπόρευσης και αισιοδοξίας» είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει συλλογικός δημοκρατικός φορέας και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει προοπτική» είπε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών. «Πιστεύω οτι ο κ. Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία. Δεν τον είχαμε ενημερώσει για την κίνηση μας» επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «μια διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω. Εμείς οι δύο αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί αγώνα για τη χώρα. Θα πορευτούμε μαζί».

Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου με όλες μας τις δυνάμεις, είπαν και οι δύο υπουργοί.

Νωρίτερα, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε την πληροφορία ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στο Κίνημα σε επίπεδο κορυφής.

Ο εν λόγω παράγοντας δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν η επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε κλίμα έντασης μιας και υπάρχουν πολλοί βουλευτές οι οποίοι ζητούν να εκλεγεί άμεσα νέος πρόεδρος της ΚΟ. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ χθες η Βάσω Παπανδρέου υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα υπήρξε συνάντηση μεταξύ των Ανδρέα Λοβέρδου, Κώστα Σκανδαλίδη και Ηλία Μόσιαλου. Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υπουργού Υγείας με στενούς του συνεργάτες και στη συνέχεια ο Α. Λοβέρδος αναχώρησε για να συναντήσει τον Ευ. Βενιζέλο, με τον οποίο ήδη είχαν μιλήσει τηλεφωνικά.

Την προηγούμενη Παρασκευή όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση Λοβέρδου- Βενιζέλου. Στη συνάντηση αυτή έγιναν οι πρώτες ζυμώσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών με σκοπό οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Στο μεταξύ, την ίδια μέρα το απόγευμα συναντήθηκαν ο κ. Ηλίας Μόσιαλος από την πλευρά του κ. Λοβέρδου και ο κ. Σκανδαλίδης από την πλευρά του κ. Βενιζέλου προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Φαίνεται ότι δεν υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις από τις δύο πλευρές και κατά τη διάρκεια των διεργασιών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επήλθε η συμφωνία, την οποία είδαμε σήμερα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν χθες, σήμερα επισκέπτεται το Ισραήλ.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...