Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«Κάναμε το καθήκον μας για τη διάσωση της χώρας» είπε ο Γ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα, κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον για τη διάσωση της χώρας μας, αποφάσεις αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Βουλιαγμένη, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup την Κυριακή.
Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε τον όρο «ύβρις» για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διαχείριση της εξουσίας.
Επίσης, ευχαρίστησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους ευρωπαϊκούς λαούς καθώς και τη σοσιαλιστική οικογένεια για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως «στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, χρειαζόμαστε φίλους, για να κερδίσουμε το στοίχημα και θα το κερδίσουμε». Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως η Ευρώπη με το νέο πακέτο βοήθειας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και χρόνο, ώστε η χώρα να κάνει πράξη τις αναγκαίες αλλαγές.
Αναφερόμενος στους Έλληνες που διαμαρτύρονται, σημείωσε πως δεν διαδηλώνουν στους δρόμους μόνο για τις οικονομικές θυσίες, που καλούνται να κάνουν, αλλά και για αλλαγές που θα καταστήσουν τη χώρα δικαιότερη και δημοκρατικότερη. Είναι μια απαίτηση, όχι μόνο ελληνική, αλλά και παγκόσμια, παρατήρησε ο πρωθυπουργός.
Νωρίτερα, «ανοίγοντας» τις εργασίες, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο του Σοσιαλιστικής Διεθνούς διεξάγεται σε μια φάση, ιδιαίτερα σημαντικών εξελίξεων, που θα καθορίσουν τις τάσεις στην παγκόσμια οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι η διοργάνωσή του στην Αθήνα αποτελεί έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα.
Οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς άρχισαν σήμερα, Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στις εργασίες συμμετέχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από όλο τον κόσμο.
Κύρια θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου είναι η στήριξη της ελπίδας των πολιτών στον αραβικό κόσμο, η ειρήνη στη Μέση Ανατολή με στόχο ένα Παλαιστινιακό κράτος και ασφαλή,
αναγνωρισμένα σύνορα για Ισραήλ και Παλαιστίνη και τα «μαθήματα» από την τραγωδία της Φουκουσίμα σχετικά με το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...