Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τα παλούκια του Σαμαρά

thumb

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πολλά παλούκια να αντιμετωπίσει έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού δεν είναι μόνο η πρότασή του για τον μηδενισμό του ελλείμματος έως το τέλος του 2011 που βάλλεται.
Μεγάλα προβλήματα είναι:
1. Ο πολιτικά αναιμικός Κικίλιας. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Β. Κικίλιας δεν τραβάει και ο Σαμαράς αποφάσισε να τον ενδυναμώσει με την τοποθέτηση, στη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα, του γραμματέα Συνδικαλισμού Γιάννη Μανώλη. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι με τον πολιτικό λόγο που αρθρώνει θα ενισχύσει το μήνυμα του κόμματος για αποδοκιμασία του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής.
Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο των πρώτων δημοσκοπήσεων που καταγράφουν προβάδισμα του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γ. Σγουρού έναντι του Κικίλια, αλλά και μια δυναμική των ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων Γ. Δημαρά και Αλ. Μητρόπουλου, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί.
2. Προβληματικές υποψηφιότητες. Σε πολλούς νομούς υπάρχουν προβληματικές υποψηφιότητες και δεν είναι εύκολο να τιθασευτούν τα αντάρτικα. Ειδικά, στον Πειραιά, την Πελοπόννησο και αλλού υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, αφού, π.χ., ο Μιχαλολιάκος δεν τραβάει, ενώ ο Τατούλης πιέζει τον Δράκο.
Για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να πετύχει τη συστράτευση των βουλευτών, συγκάλεσε χθες σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. (εκτελεί χρέη επιτροπής Εκλογικού Αγώνα) στη Ρηγίλλης, μήπως και καταφέρει να τρέξουν και να αυξηθεί η συσπείρωση.
3. Η κόντρα με τον ΛΑΟΣ. Ο ΛΑΟΣ δεν θα αφήσει σε ησυχία τη Ν.Δ. και προχθές ο Καρατζαφέρης πλακώθηκε δημοσίως με τη Ρηγίλλης, στον πιο σκληρό καβγά μέχρι τώρα: κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι οι ευρωβουλευτές της ψήφισαν υπέρ του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Αντέδρασε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Γ. Μουρούτης και έκανε λόγο για ψευδείς αναφορές που αναδεικνύουν το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Καρατζαφέρης.
4. Οι ρόλοι των αντιπροέδρων. Μόλις έβαλε ο Σαμαράς δυο αντιπροέδρους είπαν όλοι ότι θα γίνει κάτι δυνατό και θα πάρει το κόμμα τα πάνω του. Τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Ο μεν Αβραμόπουλος κινείται σε δική του τροχιά και έχει προσωπική ατζέντα, ο δε Δήμας δεν μιλάει καθόλου και είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένος. Ειδικά ο Αβραμόπουλος διαφοροποιήθηκε προ ημερών από τη στρατηγική της Ν.Δ., λέγοντας πως και η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψήφιζε κάποιο μνημόνιο.
5. Η πίεση των ντορικών. Οι ντορικοί κλαδεύουν για τα καλά στο παρασκήνιο τις περισσότερες υποψηφιότητες της Ρηγίλλης. Η Ντόρα περιοδεύει, πήγε προχθές στην Κρήτη να στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιαννουλάκη, παρουσία του διαγραφέντα Μαρκογιαννάκη και του πρώην βουλευτή Νικηφοράκη, και χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...