Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μετατάξεις αντί για προσληψεις


Για τα Σώματα Ασφαλείας θα γίνεται μία πρόσληψη για καθεμία αποχώρηση
Τα πρώτα δείγματα γραφής του σχεδίου αναδιοργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών παρουσιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, με την επικείμενη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων από επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών ή με τις τοποθετήσεις πρώην υπαλλήλων των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Ηδη ανακοινώθηκαν οι διορισμοί στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Δικαιοσύνης περίπου 750 επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2009, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην τοποθέτηση 17 πρώην εργαζομένων της Ολυμπιακής σε υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης.
Στο πλαίσιο της ορθολογικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα, με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2011, το υπουργείο Εσωτερικών -σύμφωνα με πληροφορίες- θα αξιοποιήσει τα στοιχεία που προκύπτουν από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρώσει την καταγραφή του δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένου να προγραμματίσει μετατάξεις προσωπικού σε φορείς που παρουσιάζουν σημαντικά κενά.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις οργανισμών, που βρίσκεται ήδη στη Βουλή, θα μετακινηθούν περίπου 700 εργαζόμενοι των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων οργανισμών σε άλλες κρατικές υπηρεσίες. Αντίστοιχα το ίδιο θα συμβεί και για περίπου 1.600 εργαζομένους του ΟΣΕ, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε άλλες κρατικές υπηρεσίες.
Το επιτελείο του κ. Ραγκούση έχει ξεκινήσει την επεξεργασία σχεδίου νόμου, που θα διευκολύνει την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ των υπηρεσιών. Για παράδειγμα, σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολη η μετάταξη δημοτικού υπαλλήλου σε δημόσιο οργανισμό. Παράλληλα υπάρχουν οργανικές θέσεις του Δημοσίου που μπορούν να καλυφθούν μόνο με πτυχιούχους συγκεκριμένων πανεπιστημιακών τμημάτων, ενώ θα μπορούσαν να στελεχωθούν και με πτυχιούχους άλλων πανεπιστημιακών ή τεχνολογικών ιδρυμάτων.
Το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές του νέου έτους και θα αντιμετωπίζει τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στις μετατάξεις.

ΔΕΚΟ και Δημοτικές Επιχειρήσεις
Ξεκινά δεύτερο κύμα απογραφής υπαλλήλων

Μετά την απογραφή των εργαζομένων του «στενού» δημόσιου τομέα θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του έτους και η απογραφή των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Υπολογίζεται ότι στο σύνολό τους οι υπάλληλοι που αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό θα ξεπεράσουν το 1 εκατ.
Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των κενών οργανικών θέσεων σε κάθε υπηρεσία του δημόσιου τομέα καθώς και του πλεονάζοντος προσωπικού.
Η καταγραφή των δεδομένων θα συνοδεύεται από μία εκτίμηση των αναγκών που έχουν οι υπηρεσίες σε ανθρώπινο δυναμικό. Στόχος της καταγραφής θα είναι η κάλυψη των κενών με προσωπικό που υπηρετεί στον δημόσιο τομέα.
Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι θα επιδιωχθεί η πλήρης αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού του δημόσιου τομέα.
Σε αρκετές περιπτώσεις θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα σε υπαλλήλους, προκειμένου να ανταποκριθούν σε καθήκοντα που θα προδιαγράφονται στις νέες θέσεις που θα μεταταγούν.
Από το νέο έτος αναμένεται να ξεκινήσουν μετατάξεις προσωπικού σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα όρια του νομού που εργάζεται ο υπάλληλος χωρίς να διαταράσσουν την οικογενειακή του κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...