Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μητσοτάκης: "Ο Σαμαράς δεν προσφέρει αυτή τη στιγμή καμία εναλλακτική λύση για τη χώρα"

thumb

«Ανακατεύομαι στην πολιτική μόνο και μόνο για να πω την άποψή μου για το καλό της χώρας, δεν έχω κανένα άλλο όφελος» τόνισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα πολιτικά κόμματα, είπε ότι όλα - με εξαίρεση την Αριστερά που αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση - είναι ξεπερασμένα, γιατί τόσα χρόνια μιλούν ξύλινη γλώσσα.

Τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν προσφέρει αυτή τη στιγμή καμία εναλλακτική λύση για τη χώρα. Είπε μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς ακολουθεί εσφαλμένη και παλαιά πολιτική του τύπου «να φθείρουμε την κυβέρνηση, να πούμε κάτι που να ακουστεί καλό».

Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, εκτίμησε ότι ο κ. Παπανδρέου έβλαψε και τον εαυτό του και τη χώρα δίνοντας αυτή συνέντευξη, την οποία χαρακτήρισε εντελώς περιττή, «εκτός εάν επεδίωκε κάποιο μικροκομματικό όφελος κραδαίνοντας την απειλή των πρόωρων εκλογών».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, διότι η κοινή γνώμη στηρίζει την κυβέρνηση.

«Αυτό που πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην πολιτική του, η οποία θεωρώ ότι είναι σωστή» τόνισε.

Επίσης, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αξιοποιήσει τις δυνάμεις που έχει στο πλευρό του και να εφαρμόσει την πολιτική του μέχρι το τέλος. Σημείωσε ότι χρειάζεται σταθερότητα και η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της και ο λαός θα την επιδοκιμάσει.

«Στηρίζω τον Παπανδρέου γατί στηρίζω την Ελλάδα»

«Στηρίζω τον Παπανδρέου γατί στηρίζω την Ελλάδα» τόνισε. Παράλληλα, απαντώντας στο αν τα λέει αυτά επειδή η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει ακόμα προχωρήσει στη δημιουργία του κόμματός της, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να αφήσει την απειλή των εκλογών και να κάνει ουσιαστικά πράγματα. Για παράδειγμα να φτιάξει ένα υπουργείο Οικονομίας και ένα υπουργείο Ναυτιλίας. «Που ακούστηκε η χώρα να μην έχει υπουργείο Ναυτιλίας;» αναρωτήθηκε.

Πάντως δεν έκανε κάποια πρόβλεψη, καθώς όπως είπε η λαϊκή βάση είναι κινούμενη άμμος και ο λαός δεν έχει ξεκαθαρίσει που θέλει να κινηθεί.

«Να μπει τέλος στις εξεταστικές»

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να αποδοκιμάσει και να δώσει ένα τέλος στο πολιτικό σύστημα που δημιουργήθηκε μετά την μεταπολίτευση και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να πάψει το ΠΑΣΟΚ αυτό το μονότονο τροπάριο ότι η ΝΔ φταίει για όλα και να πετύχει συναίνεση.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή την «αλόγιστη χρήση εξεταστικών που μας θυμίζουν ξεχασμένες εποχές, σε μία εποχή που η Ελλάδα περνά μία θανάσιμη κρίση. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ενότητα. Τα κόμματα πρέπει να βρουν αυτά που τους ενώνουν».

Το πρόβλημα της κάθαρσης είναι παλιό και δε θα λυθεί ποτέ όσο το Σύνταγμα προβλέπει ατιμωρησία του πολιτικού, είπε κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για ημίμετρα και νομικούς ακροβατισμούς.

"Στο Βατοπέδι υπάρχει παραγραφή"

Για το Βατοπέδι σημείωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα υπάρξει παραγραφή και χαρακτήρισε πολιτικά ανέντιμη την παραπομπή πολιτικών.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόσφατη επιστολή που έστειλε ο Κώστας Καραμανλής για το Βατοπέδι, αλλά είπε ότι διαφωνεί όταν είχε παραδεχτεί – ενώ ήταν πρωθυπουργός – στη Βουλή ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου ήταν σκάνδαλο.

Πάντως, επανέλαβε ότι η ρίζα του κακού είναι η ανάγκη αλλαγής του συντάγματος και εξέφρασε η θέλησή του όλες οι υποθέσεις να πηγαίνουν κατευθείαν στη Δικαιοσύνη

Παράλληλα, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη χρειάζεται αλλαγές, όπως πχ αυστηρότερες τιμωρίες στην ψευδορκία.

«Η Δικαιοσύνη είναι η ασπίδα του πολιτικού»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πολιτικός δεν μπορεί να στερείται του δικαιώματος να τον δικάσει ο φυσικός του δικαστής, αλλά να τον «δικάζει» ένας συνάδελφός του από το κόμμα του ή από το αντίπαλο κόμμα.

«Η μόνη ασπίδα προστασίας του τίμιου πολιτικού είναι η Δικαιοσύνη» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η παραπομπή ενός πολιτικού στη Δικαιοσύνη σημαίνει ότι αν του πετάξει κάποιος λάσπη θα τον συνοδεύει σε όλο του τον βίο, καθώς δε θα μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του στο δικαστήριο.

Αναφερόμενος στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, είπε ότι χάρηκε με την αθώωσή του, καθώς δεν ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός να πάει στη φυλακή, ούτε να στερηθεί των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Επίσης είπε ότι η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο ήταν πολιτικό λάθος.

Είπε ακόμα ότι στη συνέχεια, το 1993 παρέπεμψαν τον ίδιο στο Ειδικό Δικαστήριο εκδικητικά, αλλά απαλλάχθηκε από την παραπομπή χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Απαραίτητες οι διαρθρωτικές αλλαγές

Δίνοντας μία συμβουλή στους νέους πολιτικούς, είπε ότι η Ελλάδα για να γίνει πολιτισμένη χώρα πρέπει να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Επίσης σημείωσε ότι ξ πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους που θα μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις και να μη μένουν στα κούφια λόγια.

Τόνισε ότι τα ελλείμματα ήταν γνωστά και χαρακτήρισε «ξεκάρφωτη» την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα προχωρήσει σε εξεταστική για τα ψευδή στοιχεία που δόθηκαν στην Ευρώπη.

Ακόμα, είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε λέει σοβαρές κουβέντες όταν λέει ότι έχει τον τρόπο να μειωθεί το έλλειμμα, ενώ παράλληλα, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι ήρθε στην εξουσία λέγοντας ψέματα και χαϊδεύοντας αυτιά.

Ωστόσο, είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δίκιο, οι Έλληνες πρέπει να «ξεβολευτούν» και πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές.

Για το «Καληνύχτα κ. Μητσοτάκη» της ΝΔ είπε ότι δεν αντιδικεί με την παράταξη, αλλά το θεωρεί κακόγουστο.

Κάνοντας έναν γενικό απολογισμό είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εισήγαγε στη χώρα την πολιτική των ελλειμμάτων, δε βρέθηκαν αρκετές δυνάμεις για να σταματήσει ο κατήφορος και έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού για να σώσουμε τη χώρα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση, δεν μπορούμε να φύγουμε από την ευρωζώνη. Τώρα η προσπάθεια είναι πολύ πιο δύσκολη, αλλά πρέπει να γίνει. Το έφερε η μοίρα να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος αλλά ακολουθεί σωστή πολιτική και πρέπει να τον στηρίξουμε» είπε τέλος ο κ. Μητσοτάκης, καταλήγοντας ότι «η ΝΔ έπρεπε να είχε ψηφίσει το μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...