Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις

thumb 
Δεν πρόλαβε να δεσμευθεί ο πρωθυπουργός ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ότι δεν θα επιβαρυνθούν άλλο οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι «γιατί όσα πληρώσατε, πληρώσατε» και το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε νέα αύξηση του φόρου στα τσιγάρα!!! Δηλαδή ενός έμμεσου φόρου που αγγίζει ΟΛΟΥΣ.
Η Κουκίς είναι φανατική αντικαπνίστρια αλλά βρε παιδιά εκεί στο Μαξίμου, τόση απροκάλυπτη κοροϊδία πια ΔΕΝ αντέχεται. Πού πήγαν οι υποσχέσεις ότι θα επαναδιαπραγματευθείτε το μνημόνιο, ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ότι ο πρωθυπουργός «αισθάνεται άσχημα» και «ότι πλέον οι αλλαγές θα είναι διαρθρωτικές»; Δεν τα λέμε εμείς ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ τα είπε!!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζετε και εφαρμόζετε κατά γράμμα το μνημόνιο…Δεν πάει να έχει στραγγίξει η αγορά από ρευστό; Δεν πάει να έχει κάνει κραχ η πραγματική οικονομία; Εσείς επιμένετε να εφαρμόζετε την πολιτική, τους στόχους της οποίας δεν πετυχαίνετε από τον πρώτο μήνα!
Και για όσους έχουν ξεχάσει, βάσει μνημονίου, εάν τα έσοδα κινούνται εκτός στόχων το 2010, η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε επιπλέον αύξηση των ήδη υπαρχόντων εμμέσων φόρων (δηλαδή τσιγάρα, ποτά και βενζίνη). Που πήγε η δέσμευση του Παπακωνσταντίνου ότι συζητάει - και καλά - εναλλακτικά μέτρα ώστε να μην αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι;;; Εδώ μάθαμε προχθές (από ξένο αξιωματούχο!) ότι μελετάται η εξίσωση φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, ΜΑΖΙ με την αύξηση του ΦΠΑ από 11 σε 13% και σε ομάδα προϊόντων στο 23%. Μα δεν μας είπατε ότι θα ισχύσει ή το ένα ή το άλλο;  Τόσο εκτός στόχων βρίσκεστε ώστε αναγκάζεστε να αυξήσετε την φορολογία ακόμα και πριν (άκουσον, άκουσον) τις δημοτικές εκλογές;
Δεν ξέρω αν η στάση σας οφείλετε στη αλαζονεία που σας διακρίνει ή στην υπερβολική σιγουριά ότι, ό,τι και να κάνετε οι έξω θα σας στηρίξουν, αλλά αυτό παραπάει!
Άντε, φέρτε το νέο μνημόνιο να τελειώνουμε. ‘Αι σιχτίρ πια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...