Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Δεν το «βάζουν κάτω»

Τα εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία δεν το βάζουν κάτω. Παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και από τα δύο σώματα της Βουλής, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους των γαλλικών πόλεων.

Στο Παρίσι, κρατούσαν σημαίες των συνδικάτων και άναβαν φωτιές ενώ στη Μασσαλία φώναζαν συνθήματα κατά της μεταρρύθμισης χτυπώντας ντραμς...Αυτή εκτιμάται ότι είναι και η ύστατη προσπάθεια των διαδηλωτών να πείσουν τον πρόεδρο Σαρκοζί να μην υπογράψει το νομοσχέδιο που αλλάζει το κατώτατο όριο συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια. Το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε ήδη από τη Γερουσία και από την Εθνοσυνέλευση και ο γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευτεί να μην αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο οι διαδηλωτές ήταν πολύ λιγότεροι σήμερα.

Μικρότερος ο όγκος των διαδηλωτών

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, περίπου 198.000 διαδηλωτές είχαν κατεβεί στους δρόμους μέχρι το μεσημέρι. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας παρατηρεί ότι υπάρχει «σαφής μείωση της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες» των κινητοποιήσεων. Στις 19 Οκτωβρίου οι διαδηλωτές την ίδια χρονική στιγμή-μεσημέρι-είχε φτάσει τις 480.000 και τις 500.000 στις 12 Οκτωβρίου. Αυτά ήταν τα πρώτα επίσημα και προσωρινά στοιχεία όσον αφορά τη συμμετοχή στην έβδομη σήμερα ημέρα των κινητοποιήσεων που γίνονται στη Γαλλία από τα μέσα του Σεπτεμβρίου κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Από την πλευρά του ο Μπερνάρ Τιμπό, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT, δήλωσε ότι η σημερινή συμμετοχή στην ημέρα δράσης είναι κατώτερη από αυτήν που υπήρχε στις προηγούμενες, αλλά σημείωσε ότι η κινητοποίηση εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μεγάλο εύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...