Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Πάγκαλος: «Ο κ. Σαμαράς έριξε το γάντι και εμείς το σηκώσαμε»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην Πάτρα, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι «σενάρια ακούγονται και για να συνεχίσει κάποιος να βλέπει το σήριαλ, αυτά τα σενάρια πρέπει να ανανεώνονται».

«Αποφεύγουμε όμως», συνέχισε ο κ. Πάγκαλος, «να συζητήσουμε πράγματα, όπως είναι όλα αυτά τα θαυμάσια και μεγαλειώδη τα οποία καθίστανται δυνατά με την ύπαρξη των νέων θεσμών τοπικής αυτοδιοίκησης», ενώ συμπλήρωσε ότι «για μια ακόμη φορά προδίδουμε το παρόν μας, υπέρ ενός απροσδιορίστου μέλλοντος». Και κατέληξε: «Εγώ σε αυτό το έργο δεν θα παίξω».

Επίσης αναφερόμενος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην διακαναλική συνέντευξη, σημείωσε πως «ήταν μια στιγμή που έπρεπε να απαντήσουμε στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Σαμαράς, δίνοντας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου χαρακτήρα δημοψηφίσματος».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ακόμη ότι «εμείς είχαμε ξεκινήσει ενισχύοντας και τονίζοντας τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της κάλπης, αλλά ήρθε ο κ. Σαμαράς και είπε καλώ σε δημοψήφισμα». Και σε αυτό, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «συνέρευσαν όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΛΑ.Ο.Σ. και είπαν ``και εμείς δημοψήφισμα`` θέτοντας ορισμένα και θέμα ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος». Έτσι «μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις» συνέχισε ο Θ. Πάγκαλος «δεν μπορούμε να πούμε ότι εμείς θα δουλεύουμε σιωπηρά και εσείς βαράτε όσο θέλετε». Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «έριξε το γάντι ο κ. Σαμαράς και εμείς το σηκώσαμε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και πως θα αντιμετωπιστεί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενεργή συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι όπως τόνισε τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης. Μάλιστα, πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι λαθρομετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά έχουν ως τελικό προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Θ. Πάγκαλος έκανε αναφορά και στο ζήτημα της χορήγησης πολιτικού ασύλου τονίζοντας ότι πρέπει να επανεξεταστεί με προσοχή σε ποιους υπηκόους τρίτων χωρών δίνεται, με την προϋπόθεση να υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Όσον αφορά την Πάτρα είπε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η λαθρομετανάστευση στη φάση του ρεσάλτο, δηλαδή μερικά μέτρα από τα πλοία, προσθέτοντας πως δεν είναι ούτε αποτελεσματικό, ούτε και αποδεκτό. Συμπλήρωσε ότι «πρέπει να την αντιμετωπίζουμε πριν φθάσουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ και πριν σαλτάρουν στα πλοία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συλλαλητήριο αγροτών στη Λάρισα

Την οργάνωση συλλαλητηρίου με τρακτέρ, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, αποφάσισαν οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδ...