Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

"Προσκλητήριο ευθύνης" από τον πρωθυπουργό

thumb
«Αιμοδοτήσαμε μία αιμορραγούσα οικονομία» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της διακαναλικής συνέντευξης του, σε μία προσπάθεια να αμυνθεί της συμφωνίας για τα δάνεια των 110 δις. ευρώ που εξασφάλισε η κυβέρνηση το Μάιο, όταν η χώρα μας ήταν «πολύ κοντά να μην μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις».
«Ξεφύγαμε από μία λαίλαπα, στην οποία όμως μπορεί να ξαναμπούμε», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αλλαγή της οικονομίας και για τη «σύγκρουση με τις δυνάμεις που κρατούν την οικονομία της χώρας πίσω». Ο Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται το πρώτο φως μετά τις «τιτάνιες προσπάθειες των Ελλήνων».
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός απηύθυνε «Προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμύρια των Ελλήνων να στείλουμε μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας «ψήφο ελπίδας και αλλαγής».

Τόνισε ακόμη ότι" Εγώ βλέπω μπροστά μου μόνο δύο εθνικούς στόχους: τον εθνικό στόχο της σωτηρίας και τον εθνικό στόχο της αναμόρφωσης της χώρας μας. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω".
Αναφορικά με τη φημολογία για επικείμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε εκλογές, εκτός εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο της. Αν δε συνεχίσουμε τώρα, πρόσθεσε, τότε θα πάνε χαμένες όλες οι θυσίες του λαού, καθώς ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμη. Μία αδύνατη κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να προχωρήσει σε μία ενδεχόμενη διαπραγμάτευση των «επαχθών όρων» δανεισμού, καθώς θα διαφανεί ότι το κάνει από αδυναμία και μείωσης του πολιτικού κόστους. Χρειαζόμαστε μία δυνατή κυβέρνηση αν θέλουμε γρήγορα να βγούμε από αυτούς τους επαχθείς όρους, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι νέα μέτρα που θα επηρεάσουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους δε θα υπάρξουν, εν όψει της αναθεώρησης του ελλείμματος και της έλευσης της τρόικας την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ θα δεσμευτεί για μέτρα υπέρ των κοινωνικά αδύνατων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε το 2011 ως «το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών·. Το 2012 έτος που η ανάπτυξη θα αποκτήσει ξανά θετικό πρόσημο· το 2013 ως τη χρονιά εξόδου από το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...